75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

19 грудня 2021 р.

Національний тиждень читання крокує Каланчацьким краєм …

 
    Знайди свою книжку !
   З 13 по 19 грудня в Україні вперше проходив Національний тиждень читання.
Його проводив Український інститут книги спільно з Міністерством культури та інформаційної політики. 
 До проведення цієї акції приєдналися і партнерські організації  - Українська бібліотечна асоціація, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, ГО "Форум видавців", Мистецький Арсенал, більше 100 видавництв і книгарень, а також понад 500 бібліотек. Серед них і книгозбірні Каланчацької централізованої бібліотечної системи. 
 
Про популяризацію книгочитання вкрай необхідно говорити на державному рівні, адже статистичні дані досить сумні, тільки кожен п’ятий дорослий українець читає за для саморозвитку чи самоосвіті, інші проводять час за гаджетами. А між тим дослідження того ж таки Українського інституту книги переконливо доводять, що щасливішими себе почувають саме читачі книжок і більших успіхів в житті досягають теж вони, а невдах серед нечитачів набагато більше, аніж серед любителів книгочитання.
  Національний тиждень читання проходив під гаслом "Знайди свою книжку!", воно і визначило тематику заходів у всій бібліотечній системі. Попри те, що працювати в період карантинних обмежень не просто, бібліотекарі приклали максимум зусиль для того, щоб читач зустрівся зі своєю книгою.
   До проведення Тижня долучилася і районна  організація Товариства Червоного Хреста України, а  заходи висвітлювалися  у місцевих ЗМІ та мережі  Інтернет.
   У центральній книгозбірні Каланчацької громади Національний тиждень читання відкрився 13 грудня книжковою  виставкою – оглядом  «Знайди свою книжку!»,  на якій було представлено все розмаїття бібліотечного фонду, значну частку якого склали  книги надані  ініціатором Тижня –Українським інститутом книги.
    Протягом Національного тижня читання демонструвалися проморолики  «Прочитай та розкажи»  і  проводилися інформаційні бесіди «Почни читати вже сьогодні», які могли побачити і почути всі відвідувачі  книгозбірні, для них також було підготовлено різногалузеві тематичні підбірки  та знайомство з новими надходженнями.
   Маленькими читачами опікувалася Каланчацька бібліотека для дітей, з притаманним її працівникам ентузіазмом і креативом було підготовлено  і проведено  низку акцій і заходів, об’єднаних назвою «Передсвятковий марафон читання»: книжковий паркан «Вибір читання: найкращі книги від найкращих читачів», бук- слем естафета «Відчуй радість читання!», експрес - репортаж книжкового VIP - гіда «Час читати! Знайди свою книгу!»,  арт – студія «Напишу я Миколаю,  яку книжечку бажаю!», святкова фольк – мандрівка «Нічка зорі розсипає, всі чекають Миколая».
  Сільські бібліотеки – філії Каланчацької ЦБС  долучилися до Національного тижня читання під спільним гаслом «Національний тиждень читання крокує   Каланчацьким  краєм».  Під час проведення семиденної акції бібліотекарки сільських книгозбірень запрошували до участі односельців різних вікових категорій, вели просвітницькі бесіди, розповідали про користь і насолоду
книгочитання.                               
  
Перед стартом Національного тижня читання директорка Українського інституту книги Олександра Коваль зазначила, що "національний тиждень читання – надзвичайно важлива подія для промоції читання книжок в різних країнах. Український інститут книги займається промоцією читання на державному рівні", а працівники Каланчацької централізованої бібліотечної системи щасливі,  що долучилися до шляхетної справи  популяризації
книгочитання серед мешканців рідної громади.
   Бібліотекарі  мріють  про те, щоб в Україні щодень читачів ставало більше. Книга – це мудре і корисне дозвілля і бібліотеки дарують його всім охочім!
 Не вірите!?  Ласкаво просимо! Завітайте до книгозбірні і переконаєтесь самі! 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *