75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

30 листопада 2021 р.

Могутня сила пам’яті

  

Люби Україну! Вона не забуде,
Люби Україну, душі краще буде.
І в мить, коли ворог вже майже погубить,
Вона, як дитину, укриє, полюбить.
    Ці сповнені любові, віри і надії рядки належать офіцеру, воїну – добровольцю  Роману Набєгову.  Його життєвий шлях був  коротким, всього 27 років. 29 серпня  2014 року  під  Іловайськом  його життя обірвала куля російського десантника. Але  ці роки  прожиті недаремно, вони були ущерть заповнені бажанням пізнати світ, сформувати та удосконалити власне світобачення, а ще непереборним прагненням творити.
   Беззаперечним доказом цієї тези є книжки, які  нещодавно отримала в дарунок Каланчацька центральна бібліотека від колег з Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б. 

 А. Лавреньова.
   Вже завтра, користувачі книгозбірні матимуть змогу взяти до рук  дві маленькі книжечки «Я за Україну» і  збірник  «Ни шагу назад»   «Ні кроку назад», який  вміщує  вірші, прозу, особистий щоденник та спогади Романа Набєгова.
   Вдумливий і щирий серцем читач зможе зануритися в дивовижну сповідь душі Воїна Світла, захисника Честі і Гідності рідного народу.    
Збірник «Ни шагу назад» – «Ні кроку назад» уклала мати Романа Набєгова, Оксана Василівна, до річниці загибелі єдиного сина, за оригіналами віднайдених рукописів.
  Книжка має і дарчий напис «Бібліотеці до Дня народження Романа Набєгова з вдячністю для тих, хто не «втомився, від мами автора. Пам'ять має могутню силу!»
   Наш обов’язок пам’ятати тих, хто прикрив нас підставивши свої груди під ворожі кулі.
   Уклінна дяка Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Б. А. Лавреньова за подарунок і пані Оксані Набєговій за сина – героя і за все те, що вона робить заради збереження пам’яті про нього.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *