75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

26 листопада 2020 р.

Правовий брейн-ринг старшокласників

 Мораль і право, право і закон –
Рушійні сили для життя людини.
А їх знання надасть нам вірний тон
І розвиток держави – України.
    Днями,  після тривалої  перерви, спричиненої пандемією COVID-19, в літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки зібралися на засідання присвячене правовій тематиці учасники  бібліотечного об’єднання «Старшокласник». Учні 9-А та 9-Б класів Каланчацької ЗОШ № 2 завітали до книгозбірні разом  з шкільним бібліотекарем, давнім  другом нашої бібліотеки   та учасницею літоб’єднання «Дивослово»  Ларисою Смолієнко.
    Ведуча бібліотечно – ігрового коучінгу «Правовий брейн-ринг», керівник клубу «Старшокласник»  Лариса Шаваровська звернулася до присутніх з вступним словом: «Ми живемо в Україні, ми є громадянами України, маємо право знати закони нашої держави та обов’язки їх виконувати. У другому розділі Конституції України, який декларує права та обов’язки людини і громадянина, є такі слова: «Незнання закону не звільняє від юридичної відповідальності».
     Саме тому ми повинні знати та виконувати ці закони. Сьогодні ви зможете перевірити свої знання законів України і можливі шляхи розгляду різноманітних справ, що пов’язані з їх порушеннями. Тож ми починаємо гру «Правовий брейн-ринг».
    Ведуча бібліотечно – ігрового коучінгу «Правовий брейн-ринг», керівник клубу «Старшокласник»  Лариса Шаваровська звернулася до присутніх з вступним словом: «Ми живемо в Україні, ми є громадянами України, маємо право знати закони нашої держави та обов’язки їх виконувати.
     У другому розділі Конституції України, який декларує права та обов’язки людини і громадянина, є такі слова: «Незнання закону не звільняє від юридичної відповідальності». Саме тому ми повинні знати та виконувати ці закони. Сьогодні ви зможете перевірити свої знання законів України і можливі шляхи розгляду різноманітних справ, що пов’язані з їх порушеннями. Тож ми починаємо гру «Правовий брейн-ринг». 
    З цього місця градус азарту, ентузіазму і бажання перемогти почав зростати. Для початку команди обрали собі назви «Захисники закону» та «Дія» і зосередилися на завданнях.
    У першому конкурсі на літературних прикладах розглядалися судові справи добре всім відомих  героїв, учасники мали відповісти які права позивачів було порушено.
    Другий конкурс «Юні знавці правознавства» показав, що правові знання обох команд приблизно рівні. Учасники показали себе гарними знавцями основних статей Конституції України, Кримінального та Адміністративного кодексів нашої держави.
    Довелося учасникам правового  брейн-рингу на швидкість складати приказки правової тематики, впізнавати політичного діяча за описом, відгадувати предмети зі слів ведучої, розбиратися в пектограмах і відгадувати кросворди  з каверзними завданнями.
    Особливе пожвавлення у команд викликали музичний  і відеоконкурс, які складалися з вдало підібраних уривків пісень та мультиків, після прослуховування та перегляду яких учасники брейн-рингу повинні були надати максимально вичерпну і точну відповідь, які ж права пісенних і екранних героїв було грубо порушено в продемонстрованих фрагментах.  
    Доки журі у складі бібліотекаря Каланчацької ЗОШ № 2 Лариси Смолієнко та бібліотекаря центральної книгозбірні  Ірини Добровольської підводило підсумки змагання, їх учасники переглянули  пізнавальний відеоролік правової тематики, який стосується повсякденного шкільного  життя.
   Журі підрахувавши бали з’ясувало, що у фінал змагань обидві команди прийшли з рівною кількістю балів, тож всі учасники, за сприяння Каланчацького районного Товариства Червоного Хреста України і його голови Т.Д. Петруненко, отримали солодкі дарунки, а найактивніші старшокласники  ще й символічні призи.
    Також всі бажаючи могли скористатися правовою літературою зібраною працівниками літературно – мистецької зали на тематичному огляді «Захисти себе сам».
     Каланчацька центральна бібліотека прикладає багато зусиль у царині виховання  у школярів зацікавленості  щодо правових знань, формування  правової культури  та навичок  правомірної поведінки, підвищення  інтересу молодого покоління до правових знань.
    Молоді люди повинні знати, що юридична підкованість суттєво покращує якість  дорослого  життя.
    Шановна молодь! Бібліотека чекає на вас! Ми завжди готові допомогти!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *