75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

25 вересня 2020 р.

Виставка-презентація робіт Леоніда Корнієнка.

      В секторі мистецтв Каланчацької центральної бібліотеки відбулася презентація виставки робіт нашого місцевого самобутнього художника Леоніда Корнієнка   «Насолода творчістю».   

     Керівник сектору на громадських засадах, бібліотекар комплектування, обробки, обліку та інвентаризації книжкового фонду Каланчацької ЦБС Маргарита Молдован розпочала зустріч словами: «Хтось творить красу словом, хтось зачаровує неповторністю та глибиною звуку, а комусь на роду написано віддзеркалювати цей дивовижний світ на білосніжній канві малярського полотна.

Малювати картини руками не можна,
Лише серцем, що б’є у душі..
В тій, де мешкає дивний художник,
Що натхнення черпає в собі.

      Ці слова як найкраще підходять до характеру людини, про яку ми будемо сьогодні говорити в нашій мистецькій вітальні. Нам пощастило і ми маємо  нагоду ознайомитись з творчістю нашого земляка Леоніда Корнієнка.
      Цю зустріч ми планували ще у 2018 році… А здійснити задумане змогли лише в 2020-му. До вашої уваги виставка робіт Леоніда Корнієнка «Насолода творчістю».

     Щиро дякуємо за допомогу дружині художника Зої Миколаївні та доньці Світлані.
 На жаль  сам Леонід Павлович з поважної причини не зміг сьогодні прийти на нашу зустріч. Та до нас завітали рідні та друзі художника. Давайте привітаємо наших гостей.
 Корнієнко Зоя Миколаївна – дружина художника Кошелєва Світлана Леонідівна – донька  Кафтан Микола Васильович – близький друг  Степко Люба Дмитрівна – вчитель ЗОШ № 1   Зазвичай ми запрошуємо на заходи всіх бажаючих, і тоді в залі у нас як у вулику. Цього ж року COVID-19 вніс свої поправки, тому кількість запрошених обмежена – маємо працювати з дотриманням норм карантинних обмежень.  
 Щоб якомога більше людей подивились на ці прекрасні роботи, був створений відео ролик, який з дозволу Світланки ми розмістили в інтернеті».
Всі присутні з великим задоволенням переглянули відеоролик. Далі Маргарита Миколаївна розповіла про самого художника.
Леонід Павлович Корнієнко народився 3 січня 1965 року у с.м.т Каланчак.
 Тут закінчив середню школу № 1. Далі навчання в Скадовському аграрному технікумі та служба в лавах радянської армії.
Після служби Леонід Павлович повернувся до рідного селища, закінчив навчання, створив сім'ю. 
Працював в художній майстерні в театрі ім. М. Куліша, який на той час був у нашому селищі  Каланчак головним художником – оформлювачем та в Управлінні водного господарства на насосній станції, де трудиться й сьогодні. 
Його талант це божий дар, адже ніякої художньої освіти Леонід Павлович не має. Малює з дитинства і «працює для себе, в своє задоволення» як сказала його донька Світлана.  

Слово «художник» звучить досить широко. Художники працюють у різних напрямках, і в кожному напрямку ціниться його професійність.
Леонід Павлович є таким художником –  з широким діапазоном творчості. Він володіє досконало живописом, графікою. Працює в техніках: монотипній, пастелі, акварелі, олійному живописі, пише  ікони.
Коли в селищі побудували церкву, то для її оздоблення запросили саме Леоніда Павловича».
Й далі, ведуча зауважила, що краще про свою творчість може розповісти  тільки автор. Та оскільки автор відсутній, запросила розповісти про нього найрідніших людей.
До слова були запрошені дружина художника Зоя Миколаївна та донька Світлана.   Завдяки їхнім цікавим розповідям присутні зазирнули в творчу майстерню Леоніда Павловича …
       Зворушливий виступ вчительки Каланчацької ЗОШ № 1 Любові Дмитрівни Степко розкрив багатоплановий талант нашого майстра, разом з учасниками зустрічі поринули в неповторний світ портретного жанру сучасного живопису.                    
     Своїми думками щодо творчості Леоніда Корнієнка поділилися друзі художника – подружжя Микола Кафтан та Інна Красновська-Кафтан. Розповіли багато цікавого про захоплення Леоніда Павловича, зокрема музикою, астрономією тощо.
     Ведуча презентації запросила  до заключного слова директора Каланчацької ЦБС Надію Федкевич.
    Надія Василівна щиросердно привітала рідних та друзів з першою презентацією виставки Леоніда Корнієнка, висловила впевненість, що це початок визнання нашого самобутнього художника, а роботи такого високого рівня повинні виставлятися на великий загал й в м. Херсоні та нашій столиці. Пообіцяла посприяти цьому. 
   Директор бібліотеки коротенько зупинилася на шляху, який пройшов сектор мистецтв центральної бібліотеки, створений ще в далекому 2005 році до 60-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, де першою виставкою була  саме виставка-презентація робіт нашої художниці Інни Красновської, розповіла про альбом умільців «Творці краси Каланчацького краю, який підготувала до друку та видала бібліотека. Повідомила, що бібліотека працює над другим випуском альбому наших умільців.
    Подякувала Леоніду Павловичу  за чудову, дуже цікаву виставку, що надав можливість односельцям ознайомитися зі своїми творчими роботами. Побажала нових творчих знахідок, гармонії у житті та творчості, й звичайно – міцного здоров’я та благополуччя. Вручила подяку та скромні подаруночки.
     А ведуча заходу завершила презентацію словами: «Наша зустріч підходить до завершення. А виставка буде відкрита до 5 жовтня. Тож запрошуємо усіх бажаючих до ознайомлення з творчістю нашого земляка.
Ми дякуємо Леонідові Павловичу Корнієнку і його родині за надану можливість познайомитись з роботами художника і маємо надію, на подальшу співпрацю».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *