75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

3 липня 2020 р.

Магія квітів Валентини Зібніцької


   
     В Гаврилівській сільській бібліотеці-філії  Каланчацької ЦБС  
виставка квітів ! 
     З часом руйнуються найвеличніші архітектурні споруди.  Пересихають річки, зникають моря. Змінюються покоління. Все тече, все міняється і тільки людське прагнення краси залишається вічним. 
      Наша душа завжди буде спрагло шукати шлях до довершеної гармонії.  А постільки у світі так багато всього цікавого та захоплюючого, то кожен з нас може обрати власний шлях для себе і до себе.
    Захоплення людини один з них.
     Подія що днями відбулася в Гаврилівській бібліотеці  – філії Каланчацької ЦБС повністю підтверджує цю думку. Завдячуючи  ентузіазму та завзяттю бібліотекарки Галини Журинкіної, відбулася презентація робіт місцевої жительки Валентини Зібніцької.  Односельці мали нагоду ближче познайомитися, здавалося б, з добре знаною в селі людиною.  
   Пані Валентина вже багато років працює медичною  сестрою  у Гаврилівській загальноосвітній школі та в дитячому садочку,  постійно проявляючи  свій високий професіоналізм, самовідданість та милосердя. Сама Валентина Миколаївна визнає, що робота медсестри для неї не тільки професія а й покликання. Але є у пані Валентини ще і справа для душі – виготовлення квітів з паперу.
    Років зо три тому майстриня випадково побачила в Інтернеті гарні квіти з паперу, спробувала зробити такі ж сама, а потім так захопилася, що тепер, як тільки є вільна хвилина, то руки самі тягнуться до улюбленої справи, яка дарує стільки радості і задоволення як умілиці, так і її родині та друзям.
    Вправні руки пані Валентини створюють цілі квіткові композиції, око і душу милують кошики з пролісками, і вазони з тюльпанами та трояндами, подарункові набори з ніжними нарцисами і різнокольоровими крокусами та букети сором’язливих ромашок і яскравих соняхів.
    Вази для квітів Валентина  Миколаївна теж робить  сама з простих матеріалів –  джгуту і мішковини. Так з підручних і звичних речей завдячуючи творчий фантазії та невтомності рук народжуються справжні шедеври.
     Бібліотекар Галина Журинкіна,  створюючи експозицію, вдало поєднала  яскраві квіткові  композиції  Валентини  Зібніцької з книжками з «квітковими» назвами створивши романтично – піднесену атмосферу.
    Чудово, що в наш час з його відчутним раціоналістичним холодком та  намаганням усе піддати тверезому логічному обґрунтуванню є такі натхненні і душевні люди, як Валентина Зібніцька.
    Зрештою,  саме душа визначає кожного з нас як людину.
    Односельчани уклінно дякували пані Валентині за щедрість таланту і душі, а пані Галині за організацію яскравого заходу та бажали наснаги, фантазії і невтомності рук шановній майстрині.
    В Каланчацькій центральній бібліотеці вже багато років поспіль діє Сектор мистецтв, в рамках якого відбуваються цікаві зустрічі з майстрами нашої громади та презентуються їхні роботи. Раді були б бачити пані Валентину Зібніцьку в гостях нашої книгозбірні. Ласкаво запрошуємо !
    Від щирого серця бажаємо майстрині завжди бути в пошуку нових задумів і ідей, ніколи не розлучатися з натхненням, постійно відчувати щастя і радість  та невтомно наповнювати цей світ своїми чудовими квітковими шедеврами.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *