75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

10 березня 2020 р.

Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар


    Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон!
      Шевченкове життя – символ тернистого шляху боротьби за свободу. 
Воно постало  перед українцями живим прикладом того, як можна крок за кроком звільнятися з полону пригніченості, зневіри, комплексу меншовартості і національної депресії. Минають роки, століття, а гострота і сила Шевченкового слова живе. Дух свободи, людської гідності – найвеличніших вселюдських понять – через віки випробувань, пережитих Кобзарем, приходять до українців і додають їм упевненості у власному самоствердженні. Ці думки навіяні книжковою виставкою «Тарас Шевченко – символ українського  національного духу», яка представлена увазі  відвідувачів у Каланчацькій центральній бібліотеці. 
   Тарас Григорович Шевченко — видатний поет, художник, гордість і натхнення українського народу. Про життя та діяльність цього славетного майстра написано багато книжок та літературних  досліджень. Та в біографії Кобзаря є й цікаві факти, відомі далеко не всім, зате вони повною мірою розкривають багатогранність характеру і таланту митця. 
    Відеоперегляд «Таємниці генія, ким був Тарас Шевченко» відбувся в рамках  ФанКлубу КіноПошук» , він розкрив деякі маловідомі факти з життя українського Генія.
    Тарас Григорович  Шевченко підняв на найвищий рівень ту дорогоцінну духовну спадщину, яку протягом віків створювали українські безіменні генії – творці народних пісень. Він здобу в українській літературі загальне визнання і гідне місце в ряду національних культур світу, і, за словами українського дипломата, поета, перекладача грузинського походження Рауля Чилачави, «одним із перших гарантував вічність своєму народові, своїй мові, своїй культурі».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *