75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

16 березня 2020 р.

Прислухаймось до порад лікаря!


       Сім речей які допоможуть убезпечитись від коронавірусу.
       Як відомо Кабінет міністрів України через загрозу поширення коронавірусу видав постанову №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».
     Постановою передбачено установлення карантину на всій території України з 12 березня до 3 квітня 2020 року.
    В зв’язку з цим на всій території країни закрилися всі навчальні заклади та діє заборона на масові зібрання. Каланчацька централізована бібліотечна система виконуючи розпорядження Кабміну скасувала всі публічні заходи заплановані на березень та початок квітня.
     Пропонуємо нашим відвідувачам та користувачам ознайомитися з інформацією, як убезпечити себе від інфекції коронавірусом, надану лікарем з загальної гігієни Каланчацького РЛЦ О.Я. Карачевцевою, надруковану на сторінках районної газети «Слава праці» від 12 березня 2020 року:
   «Коронавіруси — це велика родина респіраторних ві­русів, що можуть  спричинити захворювання: від звичайної застуди до гострого респіраторного синдрому. Хвороба ви­кликана новою коронавірусною інфекцією, називається COVID-19.
   Новий коронавірус може не проявляти ні яких ознак ін­фекції протягом багатьох днів. За останніми даними інкуба­ційний період може тривати до 28 діб перше, ніж симптоми COVID-19 стануть очевидними. До того часу, коли у людини буде підвищена температура, або кашель і вона потрапляє до лікарні, в легенях звичайно виявляють фіброз до 50% і це вже занадто пізно.
Тайванські експерти пропонують спрощену самопере­вірку, яку ми можемо проводити кожного ранку, а саме — зробити глибокий вдих і затримати дихання більш, ніж на 10 секунд. Якщо не буде кашлю, не відчуваєте дискомфорту, закладеності та стискання в грудях і т.д — це доводить, що в легенях не має фіброза, що в цілому вказує на відсутність інфекції.
    Японські лікарі, які лікують COVID-19, пропонують робити декілька ковтків води кожні 15 хвилин. Якщо вірус попадає до роту, питна або інша рідина вимивають їх через стравохід до шлунку. Опинившись там, КИСЛОТИ в шлун­ку вб'ють увесь вірус. Якщо, не достатньо води, то вірус може потрапити до легень. Це дуже небезпечно.
     Міністерство охорони здоров'я України пропонує схему «Як себе захистити від вірусних інфекцій»:
     Правила миття рук. Мийте руки часто, впродовж 20 се­кунд чи обробляйте антисептичними засобами.
Носіть маску правильно. Медичну маску варто надягати кольоровою стороною назовні.
     Дезінфікуйте особисті речі — телефони, комп'ютери, столи, окуляри, сумки, дверні ручки тощо.
     Правила етикету. Під час кашлю та чхання прикривай­те рот і ніс серветкою або згином ліктя. Мийте після цього руки.
Поважайте особистий простір. Уникайте натовпу. Три­майте дистанцію на відстані метра від інших людей, зокрема тих, хто кашляє та чхає.
     Уникайте дотиків свого обличчя. Не торкайтеся брудни­ми руками своїх очей, носа та рота.
Зміцнюйте свій імунітет — дбайте про повноцінне хар­чування, здоровий сон, фізичні вправи та водний баланс організму.
   Прислухайтесь до вищевказаних порад.
   Будьте здорові!»    

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *