75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 січня 2020 р.

Герой АТО – Віталій Горієнко …



   Рік тому, 20 січня 2019 року, обірвалося життя славного героя,  воїна АТО, нашого земляка  з села Олександрівка нашої Каланчацької об’єднаної територіальної громади Віталія Горієнка…  
    Віталій Горієнко  з 14 червня 2017 року брав участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях, за сміливість, мужність, відданість Батьківщині, жертовність і любов до України нагороджений п'ятьма   медалями.
    Віталій  Олегович Горієнко  народився 01 вересня 1990  року в селі Олександрівка, Каланчацького  району  Херсонської області .
   1997 році пішов до 1 класу Олександрівської середньої школи, яку закінчив у 2008 році. Вчителям і однокласникам запам’ятався порядним, відповідальним, старанним, добросовісним та дружелюбним хлопчиком. Для батьків  Віталій був добрим  помічником, а для своїх молодших братів Георгія і Максима та сестрички Ілони гарним прикладом для наслідування.
    Після школи юнак залишився у рідному селі, працював на підприємстві «Брат-2» комбайнером, пізніше в КНК  «Агростандарт»  – водієм.
    У 2008 році Віталія усім селом вирядили до лав Української армії. Строкову службу проходив у Дніпропетровську, був водієм. Про те, що солдат Горієнко  військові обов’язки виконував чесно і добросовісно свідчать чисельні подяки батькам за належне виховання сина від командування частини. Демобілізувався Віталій у званні старшого сержанта.
   У 2017 році Віталій Горієнко звернувся до Каланчацького  районного військкомату з проханням направити його в зону АТО, бо  вважав, що має бути там, де потрібні патріоти та сміливі люди.
    Після проходження підготовки до антитерористичної операції хлопець потрапив у військову частину на  посаду акумуляторника зарядних пристроїв.
  З 14.06.2017 по 25.08.2017, з 03.09.2017 по 24.01.2018, з 04.02.2018 по 30.04.2018 рр. та з 30.04.2018 по 27.05.2018 рр Віталій Горієнко брав участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях, разом з побратимами стримуючі збройну агресії Російської Федерації проти України.
   14 грудня 2017 року Віталій отримав безтермінове і дійсне на всій території України посвідчення учасника бойових дій, яке надає право на пільги, встановлені законодавством України для ветеранів війни. За сміливість, мужність, відданість Батьківщині, жертовність і любов до України Віталія Горієнка було нагороджено п'ятьма медалями.
   20.01.2019 року життя  воїна обірвалося від внутрішньомозкового крововиливу в праву півкулю мозку при гіпертонічній хворобі, його не стало в селі Галицинівці Мар’їнського району Донецької області.
    Поховали молодого чоловіка в його рідній Олександрівці. На траурну церемонію  прийшли  односельчани, друзі, однокласники, попрощатися з вояком приїхали представники  Каланчацької об’єднаної територіальної  громади та побратими Віталія.
    Невигойна рана за втраченим сином, братом, другом вічно кровоточитиме у серцях батьків, братів, сестрички, друзів, всієї Каланчацької громади.
    Нехай в наших серцях вічно живе пам'ять про хороброго вояка, який віддав життя за Україну!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *