75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

8 серпня 2019 р.

Ми діти твої, Україно !



Живи,  Україно, щаслива  в  віках !
 На білому світі є різні країни,
                Де ріки, ліси і лани…Та тільки одна на землі Україна,
 А ми її доньки й сини.
 Усюди є небо і зорі скрізь сяють,
 І квіти усюди ростуть…
Та тільки одну Батьківщину ми маєм –      
Її Україною звуть.
 Ми святкуємо вже 28 – річницю, відколи здійснилася споконвічна мрія українського  народу – бути господарями на своїй рідній землі, ми пишаємось своєю землею – багатою, гарною, родючою, співучою та чарівною.
        Нехай живе в віках, славне ім’я твоє, рідно Україно ! 
       Ще з давніх часів Київської  Русі наші предки – українці прагнули до свободи, жити вільно і сповідувати свої традиції, звичаї та обряди. Так складалося віками історії, що нам випадало боротися за свою волю та свободу й лише у 1991 році ми вибороли свою незалежність.
      24 серпня 1991 року Верховна Рада Української Республіки урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави. З того часу весь український народ відзначає державне свято – День Незалежності України.
      Ця визначна дата навічно увійшла в історію нашої держави золотою сторінкою в  її цікавій та сумній біографії, навіки започаткувала нову епоху в житті українського народу, ця подія законодавчо закріпила вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної та економічної свободи та зростання…
    Символом суверенітету нашої держави стає синьо-жовтий прапор, день народження якого ми щорічно відзначаємо 23 серпня, починаючи з 2004 року .
    Наша країна асоціюється з червоною калиною, міцними вікопомними дубами, багатющою землею, благословенною наймилозвучнішою мовою, солов’їним співом, неповторними традиціями і обрядами та унікально щедрими, гостинними людьми.
    Сьогодні,  на превеликий жаль, випало страшне випробовування – захищати рідну країну від страшного ворога на сході нашої держави. Для нас це перевірка за зрілість, на згуртованість, на єдність, на мужність, на патріотизм, на добро …
    Ми впевнені, що наш український народ вже швидко подолає ворога, відбудує зруйновані ним міста і села й зробить їх кращими, сучаснішими, ніж вони були, вони стануть дійсно європейськими.
    Але, на превеликий жаль, не загояться рани – адже не повернути загиблих героїв, які віддали своє найдорожче – життя,  за волю та свободу рідної України. Вони навіки залишатимуться в пам’яті вдячних потомків.
    А відбудова та розбудова нашої рідної незалежної країни на демократичних засадах, створення  сучасної, європейської, процвітаючої, щасливої держави покаже світові силу та міць українського народу.
     До святкування найголовнішого свята країни  – Дня Незалежності,  книгозбірні Каланчацької централізованої бібліотечної системи підготували цикл виставок та масових заходів –  цікавих, пізнавальних, діалогових, а для  юних читачів ще й пізнавально – ігрових та конкурсних.
     До уваги відвідувачів літературно-мистецької зали центральної бібліотеки постійно-діюча виставка «Україно моя, я для тебе на світі живу». З матеріалами представленими на ній вже ознайомилися підоблікові Каланчацького районного сектору з питань пробації разом з підполковником І.М.Рябовою та інші учасники заходів і користувачі.
   На відвідувачів центральної книгозбірні протягом 19 – 23 серпня чекають заходи: он-лайн подорож  «Люблю тебе, моя Україно!», кінопоказ «Українська класика», всі бажаючі візьмуть участь в акції «Дивимося фільм – читаємо книгу».
   До Дня Прапора в центральній бібліотеці привертає увагу відвідувачів книжкова виставка «Синій, як море, як день, золотий» та запрошуємо на інформаційну годину-перегляд «Прапор України: історичний погляд».
   Члени літературного об’єднання «Дивослово»  зустрінуться на дискусійній годині «Літературні обрії: сучасна українська література кінця XX – початку  XXI століття, а людей поважного віку – учасників бібліотечного клубу «Спілкуймось!» запрошуємо на годину патріотизму  «Україна від подиху століть – до сьогодення».
      Бібліотеці для дітей проведе Геральдичний калейдоскоп  «Краса та велич символів державних», де юні користувачі зможуть познайомитися з віршами та піснями  про Україну та з книжками, представленими на святковій полиці  «У тисячах і віках нехай святиться слово Україна». А маленькі користувачі гуртка «Юні фантазери» представлять свої малюнки для виставки «З Україною в серці»
      Активну роботу по популяризації матеріалів та документів до Дня Прапора та Незалежності України проводять сільські та селищна бібліотеки – філії, зокрема, в Роздольненській сільській бібліотеці-філії буде проведено годину державності  «У нашім серці Україна».  Юних відвідувачів Гаврилівської книгозбірні чекає патріотично - пізнавальна гра «Твоя країна – Україна». Каланчацька селищна бібліотека-філія оголосила конкурс – гру на кращий дитячий малюнок «Нас усіх єднає любов до України». До уваги відвідувачів Привільської сільської філії інформаційний перегляд  «Прапор наш, як літо, в сонці майорить, по долині – жито, по горі – блакить». Для юних користувачів бібліотеки планується проведення гри-подорожі «Широкими просторами України». Відвідувачі Новокиївської філії візьмуть участь  в патріотичній інформаційній годині «Незалежній Україні слава нині й повік», а юних новопавлівських відвідувачів книгозбірні чекає конкурс малюнків «Моя Батьківщина – незалежна Україна»
    Запрошуємо всіх бажаючих відвідати наші бібліотеки і взяти участь у заходах! Буде дуже патріотично, цікаво та пізнавально ! 
     З нагоди найголовнішого свята нашої країни – Дня Незалежності надсилаємо всім найщиріші вітання і побажання миру, добра, благополуччя, щедрої долі, сили й наснаги, процвітання нашої рідної – України !
       Зі святом, з Днем Незалежності України !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *