75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

13 травня 2019 р.

Залишаю усе, поспішаю до Мами на свято

   
      У другу неділю  травня, коли весна вже остаточно вступила в свої права і одягла землю в зелені шати, світ відзначає День матері, день найсвятішої людини для кожного з нас.
     З  метою виховання почуття поваги, любові і вдячності до матері, пошани  до жінки, бережливого відношення до близьких і рідних людей  в бібліотеках Каланчацької централізованої системи пройшли заходи присвячені  Дню матері.
Благословенне слово «Мати» …
Материнство… Святе і прекрасне!
   Центральна бібліотека запросила своїх відвідувачів переглянути книжкову виставку-роздум  „Залишаю усе, поспішаю до Мами на свято” та провела інформаційну Годину «Благословенне слово – «Мама». Лейтмотивом заходу було звернення «Кожна людина повинна задуматися, чи не забула вона про найдорожчу в світі людину – свою маму. І у день вшанування матерів зупинити на мить свій шалений ритм життя і згадати про найдорожчу людину, яка подарувала життя… Й піклується про своїх дітей усе своє життя».  
     Мамо … Матусю … Мамочко …
     Рідна і прекрасна, оспівана поетами , увічнена художниками…
В усіх народів, що проживають на нашій  планеті, жінка – матір є  уособленням святості, ніжності і любові.   
     Її  мудрість  поважають, прислухаються до її порад, в її  обіймах знаходять спокій, в її очах шукають  надію – про це йшлося  на заході «Мамо,  вічна і кохана» в Новокиївській сільській бібліотеці-філії.
     Година поезії пройшла  в рамках бібліотечного дитячого клубу за інтересами «Асорті».  Юні  з захопленням розповідали про своїх любих матусь і читали присвячені їм вірші, зокрема:
Коли буває важко на душі,
Промов, матусе, хоч півслова –
І згасне біль, розсіються дощі,
І сонце усміхнеться знову.
Люба мамо, ти – найкращий друг,
Моя пораднице єдина.
Я мовчки притулюсь до твоїх ніжних рук –
В очах побачу небо синє…
Так і є, бо  у житті кожного з нас мама займає особливе місце. Перше, що ми бачимо з’явившись на світ – це мамині ласкаві  очі, чуємо – мамин лагідний голос і слово наше перше  – «мама». 
     До мами ми приходимо в години радості і печалі її мудра порада дітям завжди вчасна і доречна. У слові «мама» усього чотири літери, але які безмежні глибини скарбів містить воно в собі! Усе життя із серця матері невичерпним джерелом б’є  безкорисна любов до своїх дітей,  про це розповідає книжкова виставка «Берегині  нашого роду» оформлена в Роздольненській  сільській бібліотеці – філії, про це наголошувала бібліотекар підчас проведення інформаційної Години «Від родини йде життя людини».
     Вернісаж дитячої творчості присвячений дню матері  пройшов в Привільській сільській бібліотеці. Діти з захопленням  власними руками готували різні поробки, вітальні листівки для матусь, малювали і робили аплікації. Вони вже розуміють і відчувають своїми сердечками, що все мамине життя це безмежна любов і самопожертва, що  мама створена з добра і любові, з терпіння і великої мудрості.
     Доземний уклін усім матерям за любов, яка не знає меж, за відданість і ніжність, терпіння і піклування.
    Нехай любов,  дарована дітям, повернеться до них сторицею й рясними Божими благословеннями!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *