75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

3 грудня 2018 р.

СНІД – загроза людству!



   1 грудня відзначається в світі Міжнародний день боротьби зі СНІДом.
   Бібліотеки Каланчацької централізованої системи підготували цикл тематичних заходів та запросили своїх відвідувачів переглянути книжково-ілюстративні виставки, перегляди, взяти участь у обговоренні цієї важливої  теми. 
    Каланчацька центральна бібліотека підготувала книжкову виставку «Дорога в безодню» та запросила приєднатися до акції-інформації «Єднаймося заради життя!», до уваги відвідувачів  соціальний ролик «Вибір за тобою».
   Новокиївська сільська бібліотека-філія підготувала та оформила пізнавальну тематичну полицю «СНІД: знання проти страху».
   Олександрівська сільська бібліотека-філія запросила відвідувачів переглянути книжкову виставку «СНІД – безповоротно змінює життя».
   В Горьківській сільській бібліотеці-філії проведена інформаційна година «Скажемо СНІДу – ні!»
    На годину спілкування «СНІД: безпечно чин і?» запросила Каланчацька селищна бібліотека.
    Бібліотекар Гаврилівської сільської бібліотеки-філії підготувала інформаційний дайджест «Все про СНІД».
   Новопавлівська сільська книгозбірня запросила молодь  та учнів старших класів на бесiду - застереження "Подумай про майбутне - обери життя".
  В Роздольнянській сільській бібліотеці-філії до уваги відвідувачів  тематична поличка «Міфи і факти про ВІЛ/ СНІД».
  А Привільська сільська бібліотека запросила старшокласників на інформаційну хвилинку «СНІД – загроза людству».
   При проведенні заходів бібліотекарі зауважили, що слова «ВІЛ» та «СНІД» нам часто зустрічаються на плакатах, у газетах та журналах, їх чуємо по телевізору, радіо. Але, на жаль, більшість із нас не усвідомлює, яку загрозу він несе людям. Найчастіше ми думаємо – «Мене це не стосується», «Зі мною цього не трапиться»  та ніхто не знає, де чекає нас біда. СНІД – одна з найголовніших проблем, з якою людство зіткнулося у ХХ столітті і увійшло у ХХІ століття. У всьому світі проводяться наукові роботи зі створення вакцини та ліків проти інфекції, але на сьогодні СНІД не лікується. Єдиним методом боротьби із хворобою залишається попередження передачі вірусу.
   Була зосереджена увага, що кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім'ю.
   Працівники бібліотек звернулися до учасників заходів: «Необхідно пам'ятати, що будь-яка людина має однаковий ризик заразитися вірусом імунодефіциту.
 На сьогодні ВІЛ, СНІД не зважає на такі традиційні кордони, як статева незалежність, сексуальні вподобання, спосіб життя, соціальний статус чи расу. Усі ми рівні перед ризиком бути враженими ВІЛ-інфекцією і тільки від нас самих, від нашого розуміння ризику, нашої поведінки залежить наше здоров'я.
ПАМ'ЯТАЙТЕ!
Життя – це шанс, лови його.
Життя – це краса, милуйся нею.
Життя – це радість, насолоджуйся нею.
Життя – це виклик, прийми його.
Життя – це коштовність, цени це.
Життя – це скарб, бережи його.
Життя – це любов, пишайся нею.
Життя – це таємниця, відкрий її.
Життя – це обіцянка, виконуй її.
Життя – це гімн, заспівай його.
Життя – це боротьба, почни її.
Життя – це повітря, дихай ним.
Життя – це щастя, заслужи його».
  СНІД – загроза нашому здоров'ю та життю! Піклуймося про своє здоров'я!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *