75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

2 жовтня 2018 р.

Google - це невичерпна пам'ять ...


   «Google» - це пам'ять, яка не вміє забувати», під такою назвою відбувся гурман-вечір любителів технологій до Дня народження Google. 
«Навчання ніколи не вичерпує розум» -  цей крилатий вислів Леонардо да Вінчі, став логотипом всієї зустрічі  членів клубу «Старшокласник», учнів 9 класу Каланчацької ЗОШ № 2 та класного керівника Ксенії Володимирівни Білан в літературно-мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки.
   Ведуча та організатор заходу Ольга Качур нагадала присутнім історію появи інтернету в центральній бібліотеці: 14 років тому вперше у Каланчацькій бібліотеці зявився інтернет. Наша бібліотека першою серед районних бібліотек Херсонської області виграла грант Посольства США в Україні «Інтернет для публічних бібліотек» (LIAP IV). Завдяки цьому жителі району, відвідувачі книгозбірні ще з 2004 року отримали  можливість зануритися у світову інформаційну мережу – інтернет.     
    Сьогоднішня засідання читацького об’єднання  було присвячене заснуванню найбільш популярної у інтернет зоні, компанії – Google.
   Ведуча розповіла, що 20 років тому два аспіранти Стенфордського університету вирішили захистити науковий проект, створивши пошукову систему.
  Google.com  - найбільш відвідуваий сайт у світі. Компанію заснували Ларрі Пейдж та Сергій Брін 27 вересня 1998 року, як приватну компанію, що займається розробкою, розвитком і дизайном найпопулярнішого в інтернеті пошукового сервісу.
   Ольга Пантеліївна зауважила, що сьогодні ми із задоволенням користуємося такими сервісами, як електронна пошта Gmail, соціальна мережа Google+, сервіс для обробки і публікації фото в інтернеті Picasa і багатьма іншими.
Пошукова система Google, поряд з постійно удосконалюваними алгоритмами пошуку, надає і багато безкоштовних послуг.  Користувачі можуть створювати свої блоги, сайти, користуватися електронною поштою, користуватися інстаграмм, хмарними ресурсами, відеохостингом ютюб та багато іншими ресурсами, послуги постійно урізноманітнюються і зростають.
    Учасники засідання дізналися, що наразі Google щоденно реєструє близько 50 млн. пошукових запитів та індексує більш 8 мільярдів веб-сторінок. Google  може знаходити матеріал 101 мовою, це єдина глобальна пошукова система, що вміє розшукувати запити серед есперантомовних текстів (штучна мова, створена польським лікарем і поліглотом Людовиком Лазарем Заменгофом у 1887 році).
  Керівник клубу зауважила, що Google  наприкінці серпня 2004 року складалася з 132 тис. машин, розташованих в різних точках планети. А  22 червня 2010 року корпорація Google відкрила офіційний офіс в Україні.
   Ольга Пантеліївна  познайомила учнів з цікавими фактами, повязаними з Google, провела вікторину з питаннями: «А чи знаєте ви що таке дудли? А чи цікаво вам хто приводить до ладу територію компанії? А хто робить співробітників компанії значно щасливішими?  А чому пес вписаний в історію компанії? Скільки коштує кнопка «Мені пощастить» компанії на рік?»  Ці та багато інших цікавинок  дізналися діти від ведучої заходу Ольги Качур.
       Щоб повніше й цікавіше донести інформацію протягом заходу демонструвалися слайди. З цим успішно справилася бібліотекар Наталія Хребір. До уваги присутніх був представлений чудовий фільм про прекрасних людей, які надають нам змогу користуватися всіма потрібними винаходами.
     Ольга Пантеліївна провела також для учасників заходу пізнавальну екскурсію по відділам бібліотеки, познайомила з працівниками та роботою кожного відділу окремо.   
    Зацікавила присутніх музейна експозиція бібліотеки. З великою цікавістю  учасники заходу розглядали рахівницю, друкарську машинку, бібліотечну техніку: ротатор, нумератор та інші бібліотечні речі, які вже стали історією. Екскурсію для підлітків провела бібліотекар Наталя Яковлєва. 
    Наша бібліотека завжди рада відвідувачам. Ми раді задовольнити всі ваші інформаційні потреби та уподобання, радо поділимося тим, що знаємо і вміємо самі. Приходьте до нас, ми намагатимемося вам допомогти з будь-якого питання.
    А GOOGLE  вітаємо з днем народження !



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *