75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

8 жовтня 2018 р.

Примножимо славу мужніх синів України!

   

   До Дня захисника Вітчизни  книгозбірні Каланчацької централізованої бібліотечної системи підготували та провели комплекс масових заходів, який на високому організаційному рівні. 
    Змістовним доповненням до заходів в центральній бібліотеці оформлена інформаційна виставка  «Наш Захисник. Ми хочемо жити в мирі».
   Учасники юнацького клубу «Старшокласник» взяли активну участь в   інформаційному екскурсі «Гідність. Воля. Перемога».
   Зустріч підготувала керівник об’єднання, бібліотекар відділу обслуговування Ольга Качур.
   Вона виступила з вступним словом про історію козацтва, славні подвиги козаків, сьогоднішніх захисників Вітчизни – нащадків славних українських козаків…
   І розпочалася зустріч одноклубників з перегляду відео-фільму, створеного працівниками центральної бібліотеки «Воїни світла Каланчацького району». Це відео-фільм – учасник обласного етапу Всеукраїнської акції «Герої ХХІ століття», в якому Каланчацька бібліотека стала переможцем та отримала чудові призи – диплом переможця, планшет та бібліотечку нової сучасної літератури. 
Учасники зустрічі – учні 9, 10 та 11 класів Каланчацької ЗОШ № 1 та класні керівники Нігачова Галина Дмитрівна, Білан Ксенія Володимирівна.
    В рамках засідання бібліотечного клубу проведено цікавий конкурс «Нащадки козацької слави». Учасники заходу переконалися, що вони є нащадками славного козацького роду, що в їхніх жилах тече кров сміливих, відважних, розумних людей – вільних козаків.
   А яка ж гра без судів?  До складу журі увійшли викладачі Галина Нігачова, Ксенія Білан  та бібліотекар Лариса Шаваровська.
   Для участі у конкурсі було створено дві команди учасників, це учні 9 та 10 класів. Вибрані гарні назви, емблеми командам, тобто куреням, обрані капітани, тобто куренні. І розпочалася захоплююча, весела гра, яка принесла задоволення і учасникам і вболівальникам.
   Були проведені різноманітні конкурси: «Хто швидше», «Пройди по трапу», «Влучне око», «Особливий секрет», «Кращий кашовар», «Склади фігуру», «Хто швидше одягнеться», «Спритні мисливці», «Збір гороху», «Майстровиті художники», «Вершники» та цікава, пізнавальна вікторина показали, що наші юні козаки є гідними нащадками українського славного козацтва.
    А присутні та члени журі дізналися, чому козаки сильні, сміливі і розумні, добре орієнтуються в просторі, на місцевості, швидко пересуваються лабіринтами доріг, стежок, вулиць. 
    По закінченні засідання клубу, сьогоднішніх цікавих змагань у присутніх на заході утвердилася впевненість про добрі знання, силу, мужність, винахідливість та кмітливість козаків і на далі залишається світла пам'ять  про славні подвиги наших предків.
  Вся зустріч супроводжувалася показом відео-фільму, слайдів, музичним супроводом, з цим вміло справилася бібліотекар Наталія Хребір.
   Відео та фотографування заходу здійснили бібліотекарі Олена Гриценко та Наталя Яковлєва.
  Учасники заходу за активну участь отримали солодощі.
  А ведуча керівник клубу, ведуча заходу Ольга Качур побажала всім присутнім: «Любіть Україну, шануйте її народ. Нехай кожен з нас своїми добрими  справами і вчинками доведе, що козацькому роду нема переводу.
   Навчайтеся бути здоровими і навчайте цього інших людей, що оточують вас. Успіхів вам і здоровя та до нових зустрічей!».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *