75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

3 вересня 2018 р.

Подарунок від поета-пісняра

   
    Каланчацька центральна бібліотека отримала подарунок від Херсонського поета-пісняра Олега Васильовича Олексюка. Це новенький бібліографічний покажчик «Олег Олексюк «Від арії струмка до симфонії ріки…», з автографом та побажаннями автора.
    Книжка складається з пяти розділів. Приємно відзначити, що вступ до книги, написаний нашою колегою, бібліотекарем  І –ї категорії бібліотеки-філії №14 Херсонської ЦБС Оксаною Олексюк.  Оксана Володимирівна розповіла, що дана книжка, це тільки перша частина із серії літературно-просвітницьких видань  «Слово про побратимів по перу», і присвячена життєвим та творчим шляхам поета-пісняра, члена Національної Спілки письменників України, голови Херсонського обласного об’єднання Громадської організації «Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка, перекладача, драматурга, літературознавця Олега Олексюка.
      В розділі першому – автобіографія письменника, Олег Олексюк розповідає про історію свого життя, дитинство, своє родове коріння...
      Найдорожча  людина в світі - донечка Юлія, яка на сьогодні є студенткою п’ятого курсу Київського Національного торгово- економічного університету. Саме їй присвячена серія авторських видань «Юльчина бібліотечка».
    У 1992 році Олег Васильович заснував на допомогу юним обдаруванням Олешок  дитячу громадську організацію літературно-мистецьку лабораторію «Чиста криниця», а в 1996 році – молодіжну громадську організацію «Молода Просвіта».
      Олег Васильович писав та пише для дітей та дорослих громадян України.  Збірки поезій «Ти – Україна», «Арія струмка», «Три крапки», «Від берега «Я» до пристані «Ти»», сонети «Тисячовесни», «Прошиті жаром», «Доки живі»,  «Небесами повінчані», «Затуманені плачем», «Невгамовні» - добре знайомі нашим читачам.
    У 2005 році  Олег Олексюк був зарахований до лав Національної Спілки письменників України.
    Нагороджений Почесними грамотами та дипломами районного, обласного та всеукраїнського рівнів. За рішенням Центрального Правління Всеукраїнського Товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка нагороджений найвищою нагородою Товариства – медаллю «Будівничий України», а за рішенням Правління Українського фонду соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів Збройних Сил нагороджений медаллю «За заслуги».
Як пише сам Олег Олексюк: «Працюю задля духовного відродження українства в Україні, задля відродження історичної правди та літературно-мистецьких традицій краю, задля відродження  звичаїв та обрядів українського народу, розвитку культури та просвітництва на теренах соборної України».
    Другий розділ книги присвячений поетичним творам про митця. Це бібліографічний список творів починаючи з 1994 по 2017 роки, з наведеними маленькими уривками з них, присвячені Олегу Олексюку.
    Третій розділ книги містить вибрані статті про майстра красного письменництва та його книги, а саме статті В.Педченко, М.Братана, В.Загороднюка, В.Лубчак, І. Сошнікової, В.Мелещенко, Т.Пустової, А.Суганяка.
      В четвертому розділі книги до уваги читачів – бібліографічні твори митця. Це список книг, які вийшли друком з – під пера Олега Олексюка в період з 1995 по 2016 рік.
       Пятий розділ бібліографічного покажчика вміщає додаткову інформацію про письменника. Читач зможе ознайомитися з літературознавчими творами та публіцистичними статтями Івана Драча, Романа Головина, Анатолія Привітного, Світлани Ляшко, Василя Жураківського, Ганни Славської, Валерія Кулика, Ольги Думської, Олександра Сопронюка, Наталії Богачук, Ксенії Апалькової, Галини Шмагель та багатьох інших літературознавців Херсонщини, присвячених Олегу Олексюку.
      Також в книзі дана коротка довідка про поета в бібліографічному довіднику.
      Книга видана при сприянні Фундації імені Івана Багряного (США), Товариства Української Мови (м. Чикаго, США), та приватних підприємців Віктора Гордейчука і Миколи Андрієвського.
      Запрошуємо всіх, хто цікавиться творчістю  херсонських поетів, завітати в Каланчацьку центральну бібліотеку і детально ознайомитися з новим виданням, яке стало гарним доповненням краєзнавчого фонду бібліотеки.
Ласкаво просимо!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *