75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 червня 2018 р.

Розпис тарілок в … Каланчацькій бібліотеці.


    В літературно-мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки відбувся майстер-клас по художньому розпису тарілок за підтримки Червоного Хреста України. 
  На захід Тетяна Петруненко, голова Каланчацької районної організації Червоного Хреста України, запросила  членів клубу людей поважного віку «Спілкуймось!», жінок учасників АТО, тимчасового вимушено переміщених осіб – жителів Луганської та Донецької областей.  
             
      Почесні гості творчої зустрічі – Юлія Ющенко, національний координатор проекту психосоціальної підтримки  Оксана Савицька, технічний радник з питань проекту психосоціальної підтримки та Олена Флоринська, регіональний координатор  проекту психосоціальної підтримки привезли для всіх учасників  тарілки для розпису, різні фарби Й, звичайно ж, свій гарний настрій, який передався всім присутнім. 
    Дуже важко вперше взятися за пензлик й розмалювати свою першу в житті тарілку, але спочатку треба вирішити що ж малювати …
     Ведуча майстер-класу, бібліотекар бібліотеки для дітей Інна Красновська - Кафтан розповіла про цей вид творчості, показала свої роботи, коротенько ознайомила з технікою розпису тарілок.
     Мабуть у всіх присутніх, крім почесних гостей, тремтіли руки. Хтось згадував своє дитинство, хтось намагався повторити побачене, але настрій був чудовий у всіх, лунав сміх і кожен радів своїм маленьким успіхам.
    Важливо, що їсти з такої тарілки не можна, але  її можна повісити на стіну, прикрасити нею поличку на кухні, поставити на підставці, яка теж додається до тарілки.  
     Не так вже й просто розмалювати тарілку. Люди для цього закінчують спеціальні курси і роками виробляють свою техніку. Але жоден присутній в залі не залишився байдужим до цієї техніки, до можливості долучитися до створення краси, спробувати свої здібності в малюванні, в художньому розписі тарілок. Майже кожен з присутніх бачив себе хоча й починаючим, але художником. А хтось відчув, що у ньому «спить» талант, тільки потрібно розвивати його… Тому що, тарілка кожного була найкращою і безцінною для автора. Звичайно, що тарілки наших гостей були неповторні, кожен хотів їх отримати у подарунок, але залишились вони в місцевому товаристві Червоного Хреста на згадку про чудовий захід.    
    Розпис тарілок – це найдавніше заняття. Споглядаючи таку красу і витонченість, не можна повірити, що це творіння людських рук. Ми всі теж трішки  відчули себе художниками, які створюють унікальні зразки посуду.
   Дякуємо Червоному Хресту України за можливість доторкнутися до краси, спробувати себе у новому мистецтві.
   За активну роботу волонтерам районної організації Товариства Червоного Хреста України, якими являються працівники центральної бібліотеки, вручено в подарунок від обласної організації електрочайник.
    Сподіваємось зустрічі продовжаться і ми матимемо змогу опанувати ще не один вид мистецтва.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *