75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

4 травня 2018 р.

Новокиївська філія

    
    Новокиївська філія – очима колег та відвідувачів… 
   Днями з метою надання методичної, практичної допомоги та перевірки роботи Новокиївську бібліотеку – філію відвідали директор Каланчацької централізованої бібліотечної системи Надія Федкевич та методист Валентина Бабічева. 
  Світлана Частило, бібліотекар з 15 стажем роботи, гарний спеціаліст, неодноразовий переможець різноманітних районних та обласних конкурсів, зокрема «Міс-сільська бібліотека».  
   Бібліотека знаходиться в центрі села, займає 2 великі, світлі, просторі кімнати для обслуговування дорослих, юнацтва та для дітей.
   В приміщенні зроблено гарний ремонт, є опалення.
   Новокиївська бібліотека-філія є сучасною установою, налічує 4 комп’ютери, сканер, принтер, отримані у Всеукраїнському конкурсі по програмі «Бібліоміст» Ради Міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за програмою «Експериментальні системи» - одна з трьох в Україні у 2010 році.
   Послугами бібліотеки користуються всі жителі великого села і не тільки. Залюбки книгозбірню відвідують гості – від знайомих та друзів дізнаються, що Новокиївська сільська бібліотека – філія задовольняє будь-які запити користувачів, проводить велику інформаційно-довідкову та культурно - розважальну програму.
   В книгозбірні постійно працюють два клуби за інтересами: «Натхнення» та «Асорті».
   В цей день в бібліотеці були люди, які знаходились у відрядженні в селі – читали, «висіли» в інтернеті, спілкувались з бібліотекарем, дітки середнього шкільного віку та малеча вибирали книжечки, завітав й виконуючий обов’язки старости села  Новокиївка  Юрій Миколайович Юрін.
    Він є частим гостем бібліотеки, її другом та помічником, завжди переймається проблемами сільської бібліотеки, активно читає, координує проведення культурно-інформаційних заходів бібліотеки, будинку культури, загально-освітньої школи та школи - інтернату.
  До речі, завдяки підтримці  в.о. старости Ю.М.Юріна та депутатського корпусу Каланчацької ОТГ Новокиївська – єдина в громаді сільська бібліотека, де бібліотекар працює повний робочий день.
    Привертає увагу відвідувачів бібліотеки величезна книжка «Українська Козацька держава», подарована активною читачкою Наталією Бадирою. Такої книжки немає в жодній бібліотеці нашої громади. Як розповіла Світлана Частило, після такого щедрого подарунку, на наступний день бібліотеці ще було подаровано більше 30 сучасних, нових, гарних книжок.
   Бажаємо і на далі частіше отримувати щедрі подарунки, втілювати в життя нові ідеї, адже Новокиївська бібліотека завжди серед кращих. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *