75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

14 травня 2018 р.

З родини йде життя людини…


    Чергове засідання клубу людей поважного віку «Спілкуймось!»  Каланчацької центральної бібліотеки було присвячене Міжнародному дню сім’ї.
   Берегиною кожного роду, кожної сім'ї є мудра Жінка-мати.
   Для кожного з нас саме її образ є найріднішим, найдорожчим, найближчим і найдобрішим, а любов до неї - вічна та безмежна.
     Ми відзначаємо ці свята, щоб кожна матуся відчула любов і доброту своїх дітей. У цей день кожна дитина, мала чи велика, вітає рідну матусю, з вдячністю цілує її натруджені руки. Для кожної людини потрібно хоч раз на рік зупинитися в життєвій метушні, щоб згадати про найдорожчу людину, яка подарувала життя. І щасливі ті, у кого ще є можливість приїхати в гості чи бодай зателефонувати, щоб сказати мамі кілька щирих слів.
Вклоніться, люди,  матерям своїм, 
Чиїм теплом навіки ви зігріті!
    В затишному, гарно оформленому літературно-мистецькому залі центральної бібліотеки зібралися члени найпопулярнішого клубу в громаді.  "І на святі, на родиннім вас усіх вітаємо!"- такою була назва зустрічі.
    Ведучі заходу, керівник читацького об'єднання Тетяна Петруненко та активна учасниця Любов Степко розпочали свою розповідь такими словами: «З родини йде життя людини» – говорить народна мудрість. І це справді так. Як із струмочка починається ріка, так і життя починається з родини. Виховання у сім’ї є першоосновою розвитку дитини. Духовний вплив батьківського дому на її формування створюється завдяки щирій материнській ніжності, небагатослівній любові батька, домашньому теплу, затишку, захисту і сімейній злагоді.  Наша дорога у життя, у великий світ починається з домівки, з материнського серця, від батьківського порогу. Через усе життя ми несемо в душі першу стежину дитинства, яка озивається в нашій пам’яті дзвоном чистих криниць, теплими та студеними росами, скрипом хвіртки, хатнім порогом, річкою, ставком, городом, обсадженими вербами…».
   З задоволенням присутні згадали і проспівали всім відомі українські пісні «Смерекова хата»  (муз. М. Бакая, вірш П. Дворського),  «Душі криниця» (муз. О. Морозова, вірш  А. Демиденка), пісні про маму, про батька, «Батько і мати » (на слова В. Крищенка, музика О. Злотника), «Родина» муз. О. Злотника, прослухали вірш В. Крищенка «Родовід», пригадали народні прислівя, вірші українських поетів про родину.
   Протягом всього заходу ведучим допомагали бібліотекарі Олена Гриценко та Наталя Яковлєва.
    Всі присутні виразили  надію, що наші нащадки будуть берегти найдрібніші згадки про своїх рідних і передадуть цю пам’ять, шану, повагу своїм дітям та онукам – щоб ніколи не переривався ланцюжок пам’яті, який з’єднує наші покоління. І чим міцнішим буде цей ланцюжок, тим міцніше буде наше коріння, тим міцніше стоятиме на своїй землі наш народ, наша Україна.  
   І як годиться за українським звичаєм на останок всіх чекав смачний чай зі смаколиками і приємним спілкуванням.  
   В Привільській сільській бібліотеці проведено цікаву Годину добра «З любов'ю до Матусі». Бібліотекар Алла Папко розкрила перед юними вихованцями світлий, щирий, люблячий світ материнського тепла та піклування. Затамувавши подих учні слухали розповідь бібліотекаря…
   Ми в черговий раз переконалися, що найкраще місце для розширення кругозору, змістовного відпочинку та цікавого спілкування саме в бібліотеці. Ласкаво просимо!        


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *