75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

12 квітня 2018 р.

Бібліотеки - до Дня пам’яті жертв концтаборів…



     Трагічні уроки нашої  історії…
   Щороку, 11 квітня,  ми низько  схиляємо голови перед світлою пам’яттю мільйонів жертв нацизму, жорстоко страчених у концентраційних таборах, фабриках смерті та вшановуємо тих, хто, витримавши неймовірні страждання, муки, зумів вижити та повернутися на Батьківщину.

    байдужим – пам’ятай та поважай свою історію» та працівники бібліотеки запросили їх на Урок пам’яті «Люди світу, на хвилинку встаньте!».
   Інтернет – центром центральної бібліотеки підготовлено та проведено для відвідувачів  відео - перегляд «Фабрики смерти» та «Освобождение  узников  концлагерей» (архівні  кадри)  Також був влаштований перегляд відеофрагментів «Жахливий урок нацизму», «Фашистські табори
смерті».
   Не залишились осторонь проведення Дня пам’яті жертв концтаборів й сільські книгозбірні нашої громади.
    Тематична книжкова викладка  «Пам'ятаємо, бо не маємо права забути» оформлена в Новокиївській бібліотеці – філії та проведена для відвідувачів  Година повідомлень  «Опалені душі і серця».
   Читачі Новопавлівської книгозбірні відвідали Годину памʹяті  «Війна скалічила їхні долі, спалила серця, забрала душі», разом з бібліотекарем обговорили побачене й почуте.
   Бібліотекар Гаврилівської сільської книгозбірні запросила своїх відвідувачів переглянути  документальну фото - полицю  «Цього не стерти з пам’яті людської» та провела інформаційну годину «Жахіття минулого».
    Цікава  патріотична година відбулася в Олександрівській  бібліотеці  під назвою «Уроки  памʹяті людської», в ній взяли участь учні школи та молодь села.
   Історична година  «Назавжди в пам'яті людській» проведена для відвідувачів Роздольненської філії.
   Юні відвідувачі Каланчацької бібліотеки - філії були присутні на Інформаційній годині  «Дитинство за колючим дротом».
  З матеріалами, розміщеними на тематичній полиці «Нацистські злочини проти людства», ознайомилися старшокласники з Привілля та взяли участь в бесіді – обговоренні  „Знати, щоб пам¢ятати”.
     Сторінки минулого не треба забувати ніколи. Важкий шлях пройшло «покоління війни» - голод, тяжка, виснажлива праця та багато інших випробувань. Ті, що залишилися в живих, сьогодні згадують минуле з болем. Скупі сльози навертаються на очі вцілілих сьогоднішніх ветеранів, а в серцях відлунює тривожне: «Головне, щоб це більше не повторилося!», «Щоб не повторилося ніколи!».
    У Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів давайте ж згадаємо усіх, хто був за колючим дротом гітлерівських катівень, хто навіки залишився там – у безіменних могилах чи печах крематоріїв, і тих, хто вижив усім смертям на зло…


   Пам’ятаймо страшні уроки нашої історії!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *