75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

12 березня 2018 р.

В Каланчацькій громаді читають Гончара


Олесь Гончар – сумління України                                                               
Любов пречиста. Пісня і зоря,                                                                                           По духу вірний правнук Кобзаря,                                                                                     Великий син, великої родини.
     Просування літературної спадщини Олеся Гончара  набирає обертів.        
    В Каланчацькій громаді читають Гончара…  Про це пересвідчилися бібліотекарі та пересічні жителі підчас проведення великої літературної естафети “Гончар крокує Херсонщиною” в рамках відзначення 100-річчя від дня народження Олеся Гончара, організувавши цикл дуже цікавих та пізнавальних заходів.
   Завітаємо до сільських бібліотек – філій, переглянемо виставки, поспостерігаємо, що підготували колеги, які заходи, чим зацікавили відвідувачів…
    В Гаврилівській сільській бібліотеці чергове засідання клубу «Позитив» було присвячене життєвому та творчому шляху Олеся Гончара й було проведене в формі літературного вечора-портрету  «Олесь Гончар – геніальний майстер слова і пера».
     Присутні на заході  ознайомилися з життям та творчістю геніального письменника Таврії , зачитували улюблені уривки з його творів та висловили свої враження щодо прочитаних ними раніше книг. Для відвідувачів книгозбірні оформлена книжкова виставка «Собор душі Олеся Гончара».
    Каланчацька селищна бібліотека - філія для ознайомлення користувачів з літературною творчістю  Олеся Гончара  оформила  перегляд  літератури  під назвою «Майстер чарівного слова» та розробила кросворд  по творчості знаменитого письменника. Відвідувачі залюбки брали участь в конкурсі, більшість користувачів справилася з завданнями, виявили обізнаність.
    В Новокиївській книгозбірні був оформлений тематичний перегляд літератури  «Гончар крокує Херсонщиною».  Учні 8 класу переглянули  відеопрезентацію  «Життєвий і творчій шлях О.Гончара», дізналися багато нового та цікавого, ознайомилися  з творами письменника. Наступного дня вже дорослі користувачі взяли участь в обговоренні  повісті «Бригантина». Захід пройшов на одному диханні, дуже сподобався його учасникам… 
     В рамках відзначення 100-річчя від дня народження Олеся Гончара в Новопавлівській бібліотеці-філії було проведено бесіду за круглим столом  «Херсонщина у творах Олеся Гончара». Бібліотекар Тетяна Жук ознайомила присутніх з біографією та творчістю Олеся Терентійовича Гончара - відданого і мислячого сина свого народу.
 Під час бесіди відбувся обмін думками про твори письменника, у яких він описував таврійський край, його щирих та працьовитих людей. 
     Для школярів 8 - 10 класів  у бібліотеці було проведено інформаційну годину  «Творчість Олеся Гончара». 
   В Олександрівській філії  оформлена книжкова виставка  «Олесь Гончар – прапороносець правди і добра».  На краще знання творчості письменника  для учнів 7-8 класів відбулася  літературна вікторина  «Хто Гончара читає, той відповідь знає».

    Привільська сільська книгозбірня  до знаменної дати від дня народження відомого письменника – корифея  Таврії,  оформила  книжкову виставку «Вінок  пам'яті Олеся Гончара» та представила відвідувачам ще й перегляд літератури  «Слово про Олеся Гончара». 
    В процесі знайомства та обговорення творчості письменника відбулися літературно-поетичні посиденьки  «Олесь Гончар на літературній ниві».
     Побувавши в бібліотеках громади, пересвідчилися, що жителі населених пунктів, відвідувачі сільських книгозбірень досить добре знайомі з творчістю Олеся Гончара й привчають до читання своїх дітей та онуків.
                 «…Ще квіттям зійду я в полях України,
                       Ще вам провіщатиму радості  день!»     

                               

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *