75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

10 січня 2018 р.

Роздольненська філія - в новому приміщенні...


Дуже гарний подарунок до Різдвяних свят відвідувачам Роздольненської  бібліотеки-філії Каланчацької централізованої бібліотечної системи зробив виконуючий обов’язки старости села Роздольне Каланчацької ОТГ Ігор Миколайович Семержій.  
    Завжди приємно, коли ти маєш свій власний дім, в якому затишно, просторо і дуже гарно. Ось і наша Роздольненська бібліотека - філія на Різдвяні свята отримала нове гарне приміщення – світле, охайне, просторе  і що надзвичайно приємно, в приміщенні тепло.
    Працівники центральної бібліотеки з метою надання методичної, практичної та інформаційної допомоги два дні поспіль їздили в село Роздольне.
   Тільки бібліотекарі приїхали до філії, разом з бібліотекарем Оленою Штефлюк  помічників зустрів і в.о.старости села Ігор Семержій, показавши приміщення бібліотеки, він детально розповів про майбутні плани щодо сільської бібліотеки…
    Ігор Миколайович планує встановити в книгозбірні комп'ютер, принтер, підключити до всесвітньої мережі інтернет та пообіцяв надавати всебічну допомогу у вирішенні нагальних проблем в роботі місцевої книгозбірні. Бібліотекар Олена Миколаївна Штефлюк  розповіла про в.о.старости, що це надзвичайно сильна духом людина і якщо він береться до справи, то доводить її до кінця і мешканці селища дуже поважають його за це.
     Ігор Семержій надав бібліотеці приміщення в сільській раді, допоміг перевезти книжковий фонд та меблі, надав допомогу гарно розставити бібліотечні стелажі та столи. Адже, переїхавши в нове приміщення, звичайно ж,  все почалося з стелажів, які розмістили для зручності, як для бібліотекаря так і для відвідувачів.
    Що важливе в бібліотеці – книги та періодичні видання, книжкові виставки на різну тематику, відвідувачі та гарний настрій… Бібліотека на селі – це чи не єдине місце, де кожен житель може реалізувати своє право на вільний, рівноправний доступ до найрізноманітнішої інформації, отримати можливість для безперервної освіти, для гармонійного розвитку своєї особистості, поспілкуватися, знайти відраду для душі… 
    Розташування фонду дуже кропітка праця, але методист  Валентина Бабічева та бібліотекарі центральної бібліотеки Олега Гриценко, Маргарита Молдован та Ольга Гавран, бібліотекар дитячої книгозбірні  Валентина Гончарова вправно та якісно за два дні впоралися з цією задачею. 
    Колеги з центральної та дитячої книгозбірень надали всебічну допомогу та проконсультували бібліотекаря Роздольненської філії Олену Штефлюк  з усіх питань,  адже вона працює в бібліотеці декілька місяців та немає спеціальної освіти.  
   Після одержання методичних порад щодо наочності в бібліотеці, Олена  Миколаївна разом з колегами-фахівцями оформила книжкові тематичні виставки за такими напрямками: патріотизм, краєзнавство, туризм, літературознавство, екологічне та правове просвітництво, художньо-естетична культура, нові надходження тощо.
   Маємо надію, що відвідувачам буде приємно відвідувати свою сільську бібліотеку, адже тут дуже гарно, просторо, красиво і зручно, бібліотека перетворилася в рідний дім, де проходить життя, де щодня готуються до зустрічі дорогих гостей – жителів рідного села.
   А жителям села дуже поталанило з  в.о.старости, Ігор Семержій дуже вболіває за всі ділянки, намагається здолати всі проблеми та негаразди у рідному селі, намагається допомогти кожному жителю від старого – до малого.  Й односельці йому вдячні.
    Коли виїжджали працівники центральної бібліотеки, на автобусній зупинці та в автобусі почули багато теплих слів від односельців, вдячних відгуків на адресу свого Роздольненського «батька»…
   Висловлюємо надію, що Роздольненська сільська бібліотека-філія  за підтримки Ігоря Миколайовича стане інформаційним центром села, однією з кращих книгозбірень Каланчацької ЦБС.


2 коментарі:

  1. Дякуємо Вам ,шановні бібліотекарі ,за те що бурхливий час новітніх інформаційних технологій не втрачаєте наснаги, натхнення і ентузіазму. Особлива подяка в.о.старости с.Роздольне Семержию Ігорю Миколайовичу.

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *