75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

1 грудня 2017 р.

СНІД. Дорога в безодню ...


Скажемо СНІДу – НІ !  
     До Всесвітнюго дня боротьби зі СНІДом в книгозбірнях Каланчацької централізованої бібліотечної системи проведено комплекс інформаційних заходів. Заздалегідь була оформлена книжково-ілюстративна виставка «Дорога в безодню», яка привернула увагу всіх відвідувачів протягом усього тижня.  
  А 1 грудня проведено День інформації «Скажемо СНІДу – НІ!», в програмі якого було декілька заходів, зокрема перегляд літератури та буклетів  «СНІД – загроза людству», проведені Інформаційна   година "Наркоманія та СНІД", бібліографічний огляд статей з літератури та періодичних видань «Що таке СНІД й як з ними жити?», вікторина для молоді «Що обираємо:  життя чи смерть?», відбулося обговорення «Життя і смерть на кінці голки».
   При проведенні заходів відвідувачі дізналися, що Всесвітній День боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. 
 Цей День став одним з найбільш важливих міжнародних днів, пов'язаних з питаннями охорони здоров'я і однією з ключових можливостей підвищення інформованості про цю страшну хворобу…
   Учасники заходів обговорили проблему епідемії ВІЛ/СНІДу й прийшли до висновку, що, на жаль, в світі проблема захворювання продовжує залишатись актуальною як в Україні, так і в цілому світі.
   Працівники бібліотеки в простій та доступній формі роз’яснювали, що таке ВІЛ і що таке СНІД, у чому різниця, застерігали, яку небезпеку несе людині захворювання на СНІД. ВІЛ - це Вірус Імунодефіциту Людини, який вражає, в основному, імунну систему. СНІД - це Синдром Набутого Імунодефіциту, що є кінцевою стадією ВІЛ-інфекції. Тобто ВІЛ-інфекція - це та стадія хвороби, коли вірус знаходиться в організмі, руйнує імунну систему, але ще немає зовнішніх проявів. СНІД - це стадія хвороби, коли організм людини вже не в змозі боротися з різними захворюваннями. Вони прогресують і в результаті людини не стає…
   При проведенні заходів, дійшли до висновку, що найбільш активними, дієвими та ефективними є індивідуальні та масові заходу щодо попередження захворювання на СНІД та життя з діагнозом ВІЛ-інфікованого, з застосуванням відео - фільмів, відео - хроніки, сповідей хворих людей, їх близьких та рідних.  Тому при проведенні Дня Інформації було декілька раз показано відео-фільми.  Учасники заходу з великим інтересом та хвилюванням передивилися  фільм «Сповідь наркоманки». Молоді люди  жахалися від побаченого й почутого й, надіємось,з робила  висновки…
      Після перегляду фільму відбулося обговорення – Година спілкування та застереження, на якій були обговорені питання: «СНІД та вірусні загрози світові» та «Про СНІД  ще раз і  відверто»,  "Чи можна заразитися ВІЛ/СНІДом через спілкування?", "Які існують шляхи передачі ВІЛ-інфекції», «СНІД - безповоротно змінює життя», «Попередити хворобу ! Звернути з дороги в безодню!», по закінченні заходу їм було роздано візитівки «Зупинимо СНІД, поки він не зупинив нас!», виготовлену працівниками центральної районної бібліотеки.
СНІД – загроза людству ! Зупинимо  його !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *