75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

13 листопада 2017 р.

Майданчик ідей – на допомогу громаді!


В Каланчацькій центральній бібліотеці створено майданчик громадських ініціатив !   

    З метою подальшого розвитку бібліотечної справи в громаді, тісної співпраці з місцевою владою, обговорення шляхів вирішення нагальних проблем громади, обговорення та впровадження інноваційних ідей, кращих зразків господарювання, залучення інвестицій, створення робочих місць, покращення добробуту життя наших односельців, перетворення селища та сіл громади в чисті, гарні, квітучі садиби, сучасні європейські  містечка в Каланчацькій центральній бібліотеці створено комутаційну площадку небайдужих креативних інтелектуалів, громадських активістів клуб громадських ініціатив  «Майданчик ідей».
    Публічна бібліотека – інформаційно – ресурсний центр,  базова інституція інформаційної, культурної, освітньої  інфраструктури громади й тому вийшла з ініціативою створення такої площадки. 
   Бібліотека через ЗМІ, інформаційний стенд в центрі селища, соцмережі, персональні запрошення, по телефону звернулася до всіх, хто любить свій край, вболіває за подальший розвиток нашої громади, є патріотом свого селища та запросила в центральну бібліотеку для участі в клубі громадських ініціатив «Майданчик ідей».  
    Але на організаційне засідання прийшло мало активних жителів громади, з об'єктивних та суб'єктивних причин не прийшов жоден депутат, крім одного депутата районної ради, хіба доля розвитку Каланчацької ОТГ не турбує його жителів, а є обов'язком тільки Голови громади та виконавчого комітету ? Чи простіше, цікавіше та корисливіше обговорювати проблеми «на кухні», не замислюючись, що ОТГ створена менше року тому, тільки «стає на ноги», йде непроторенним шляхом… Може потрібно підказати, порадити, підтримати, допомогти знаннями, досвідом, особистим прикладом…
   Засідання все ж таки відбулося, дехто  з присутніх більше уваги приділив констатації проблем без внесення пропозицій шляхів їх вирішення, а дехто, навіть, висловив незадоволення, що створено об'єднану територіальну громаду. Йому зразу ж заперечили, що потрібно жити, планувати, міряти й діяти позитивно, сьогоднішнім днем,  дивлячись у майбутнє заради наших дітей, внуків та правнуків, а не озиратись назад, як кажуть у народі, що було – те загуло. Були й такі, що мовчки спостерігали…
   Клубу потрібні активні, позитивні, ділові, щирі, небайдужі, відверті  громадські активісти, які б двигали нашу громаду вперед – до успіхів, благополуччя, заможності, щасливого життя.
   На засіданні були обговорені статутні правила клубу, зокрема –  мета, яку можна висловити одним реченням: «Благополуччя, успіхи громади та кожного жителя – понад усе!», правила надання пропозицій, проведення дискусій, адже головне в дискусії – аргументи, факти, логіка, доказовість та  необхідність дотримуватися толерантності в спілкуванні.
   На засіданні було зауважено, що кожна думка має право на існування, учасники клубу повинні бути відкриті для нових вражень, обговорень, дискусій, прийняття рішень, в то й же час, повинні  виявляти витримку і об'єктивність, почуття патріотизму та відповідальності, справедливості та етики, відстоювання колективної думки учасників клубу.
   Далі присутні перейшли до обговорення плану, графіку засідань, шляхів поповнення колективу учасників… Складання плану та питання обрання керівника було перенесено на наступне засідання.
   З метою висвітлення діяльності  клубу учасниками громадських ініціатив було також запропоновано створити блог у всесвітній мережі інтернет «Майданчик ідей Каланчацької ОТГ» та прес-клуб «Пульс Каланчацької ОТГ», а щоб допомогти громаді залучати кошти зарубіжних та міжнародних організацій - донорів створити та зареєструвати  громадську організацію на підтримку Каланчацької ОТГ «Громадські ініціативи».
    Тож, чекаємо активних односельців у клубі громадських ініціатив «Майданчик ідей».  Каланчацька громада – наш спільний дім, нам тут жити, нам його розбудовувати, нам його прикрашати, нам ним пишатися !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *