75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

1 листопада 2017 р.

Каланчацька бібліотека – до Дня народження Європейського Союзу …

    
  Все про ЄС – в Каланчацькому Пункті ЄІ
  До Дня народження Європейського Союзу – економічного та політичного союзу 28 держав-членів, що розташовані здебільшого ув Європі, який відзначається щорічно 1 листопада, починаючи з 1993 року, в  Каланчацькому Пункті  Європейської інформації – в постійно - діючому, консультативному, роз’яснювальному центрі європейських цінностей та високих соціальних стандартів, який створено  за проектом Української Бібліотечної Асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу за програмою «Еразмус +» проведено комплекс інформаційних та пізнавальних заходів «Все про Європейський Союз: Слухай ! Читай! Дізнавайся!».
    Протягом дня, використовуючи всі наявні засоби, форми індивідуальної та масової роботи, наочність, можливості світової інформаційної мережі, обґрунтовані переконання, працівники книгозбірні намагалися донести до свідомості жителів , які цього дня відвідали книгозбірню,  всі аспекти життя людей, соціальні стандарти, за якими живуть в країнах Європейського Союзу, старалися переконати в перевазі європейських цінностей, європейських стандартів, європейських норм життя.   
    А завдяки успішній діяльності Пункту європейської інформації вдається досягти високого відсотку жителів місцевої громади – впевнених, усвідомлених, активних прихильників Євросоюзу. Підчас проведення заходів виявилося, що відвідувачам книгозбірні імпонують головні цілі Європейського Союзу, такі як, підтримка гармонійно, урівноваженого розвитку економіки, постійний та неінфляційний економічний підйом з дбайливим ставленням до навколишнього середовища, високий рівень працевлаштування і соціальної опіки, підвищення рівня та покращення якості життя, зміцнення економічної та соціальної згуртованості та солідарності між країнами-членами та інші цілі.
   Інформаційні зони  в Пункті ЄІ суттєво поповнено новими матеріалами, документами, художньою літературою про країни Європейського Союзу та творами письменників країн Європейської Спільноти.
  До уваги відвідувачів літературно-мистецької зали оформлена книжково-інформаційна виставка «Все про Європейський Союз: Слухай ! Читай! Дізнавайся!», яка користується великим попитом.
  Зацікавила користувачів книгозбірні  Фото-зона «Дивись, читай, слухай, дізнавайся».
  Молодь та старшокласники залюбки переглянули відео-колаж «Загадкова сторінка Європейського Союзу», Після перегляду відбулося обговорення, у юнаків та дівчат виникло багато питань, молодь сміливо висловлювала свої думки та переконання…
  Для учнівської молоді проведено інформаційну Хвилинку «Історія Європейського Союзу» та інформаційний огляд «Асоціація ЄС – Україна: що це дасть нам», а також  для учнів 10 класу урок-подорож  „Подорожуємо країнами Європейського Союзу”. Бібліотекарями літературно-мистецької зали була представлена презентація „Що таке Європейський Союз?”, з якої молоді люди дізналися про загальні характеристики країн Європейського Союзу, прослухали гімн ЄС, переглянули два відеофільми „Подорожуємо країнами ЄС” та „10 цікавих фактів про країни ЄС”, ознайомилися з кожною країною окремо та зазирнули у різні куточки країн ЄС, дізнались про рівень життя та розвиток цих країн. По завершенню подорожі бібліотекарі звернули увагу присутніх на інформаційну виставку-перегляд „Все про Європу: Читай! Слухай!  Дізнавайся!” та провели бібліографічний огляд літератури представленій на ній.

   Відвідувачі сектору мистецтв центральної бібліотеки взяли участь в інформаційній Годині «Країни Європи – в історії та культурі», вони протягом майже години з задоволенням пірнули в невичерпне джерело духовної культури нашого континенту.  
   У відповідності до реалізації проекту «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за проектом УБА та підтримки Європейського Союзу за програмою «Еразмус +»     інформуємо громаду, інформуємо світ:  Пункт Європейської інформації  в Каланчацькій бібліотеці запрошує Вас ознайомитись з виставками та переглядами літератури, переглянути відеофільми та презентації, взяти участь у заходах, обговорити проблемні питання, обмінятися думками та роздумами. Ласкаво просимо !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *