75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

20 вересня 2017 р.

Магія звичайнісінького олівця

   
 Звичайнісінький олівець в руках нашої  талановитої художниці творить дивовижну красу !
    У відділі мистецтв  бібліотеки  відбувся чудовий мистецький захід «Магія звичайного олівця» з циклу "Світ моїх захоплень" - презентація робіт самобутньої художниці Тетяни Дичок. 
 Ведуча заходу, бібліотекар відділу обслуговування Каланчацької центральної бібліотеки Маргарита  Молдаван розпочала зустріч  з гри «Живі картини». Учні, на очах присутніх створювали свої картини. Галаженко Василь намалював натюрморт, Зоряна – портрет подруги, а мама Тетянки Дичок -  Олена Вікторівна – пейзаж.
    Щороку друга неділя жовтня – професійне свято всіх тих, хто впевнено тримає у своїх руках пензлі та олівці – День художника. В цей день, звичайно ж, прийнято говорити про роль образотворчого мистецтва в культурному розвитку людства. Цей досконалий і неповторний вид творчості є одним з головних у сучасному світі. За допомогою своїх робіт художники передають внутрішні переживання, красу і недоліки навколишнього світу, намагаються достукатися до людей, несучи їм свої ідеї. Велике щастя – бачити світ пильними очима видатних художників. Ведуча заходу наголосила, що можна споглядати людську красу як Рафаель і Мікеланджело, розмірковувати про великі події минулого разом з Репіним і Суріковим, милуватися природою з Саврасовим і Левітаном і збагачувати свій кругозір малярською спадщиною Шевченка. Твори великих митців чарують нас. І ми дивимось на них затамувавши подих. Образотворче мистецтво збагачує і прикрашає наше життя. Завдяки йому ми вчимося бачити світ. Й далі бібліотекар продовжила: "У великому і світлому сузір'ї  митців  пломеніють і зірки нашого краю. Серед них - Олексі́й Олексі́йович Шовкуне́нко.  Народився він в м. Херсоні. Український маляр-аквареліст, майстер пейзажу і портрета, педагог. Шовкуненко –автор числениих портретів  письменників Юрія ЯновськогоПавла ТичиниМаксима Рильського та інших. Писав краєвиди України, МолдавіїКавказуУралу,  Башкирії. У 1937 року  здобув золоту медаль на паризькій міжнародній виставці «Мистецтво і техніка в сучасному житті». Ім'ям художника названий Херсонський художній музей, у колекції музею знаходиться 154 роботи художника. Володи́мир Григо́рович Чупри́на — український мистецтвознавецьживописець, громадський діяч. Народний художник України, професор, Володимир Чуприна народився 11 серпня 1940 року в селі М.Горького Каланчацького району Херсонської області.
Автор досліджень з етнографії Херсонщини. Його персональні виставки відбулися в КиєвіХерсоніНовій КаховціМиколаєві, а також  у Болгарії, Угорщині, НімеччиніСполучених Штатах АмерикиВідні.
Твори  Володимира Чуприни зберігаються у багатьох музеях та приватних колекціях Європи.
Є свої зірочки і в нашому селищі.
Одного разу я прочитала такий вислів „Про пісню не варто розказувати, її треба слухати”. Так і з образотворчим мистецтвом. Про нього не варто розказувати, його потрібно дивитись. Та спочатку давайте познайомимось з людиною яка віртуозно володіє звичайним графічним олівцем. Сьогодні у нас в гостях Дичок Тетяна Володимирівна.   Тетяна народилася в нашому рідному селищі. Як і всі дітки ходила в садочок. Тут закінчила  школу.  Отримавши спеціальність оператора повернулась в Каланчак. Малювати олівцем почала в школі, згадати, як і коли почала писати не змогла. Просто одного разу взяла олівець та аркуш паперу і змалювала ілюстрацію з книжки, з того часу й малює. Тетяні  передався родинний хист. Ми дізнались що бабуся Тані також малювала. Ось один з бабусиних малюнків,  що зберігся. На нашу зустріч ми запросили маму Тетяни – Абіякіну Олену Вікторівну. Олена Вікторівна розповіла присутнім про дитинство доньки, її захоплення та уподобання. Далі Тетяна провела майстер клас з присутніми. На заході були продемонстровані цікаві, пізнавальні відео ролики від Олени Гриценко.

Майстриню щиро привітала директор бібліотеки, вручила подяку, квіти, набір олівців та інше знаряддя для малювання.  
  Ведуча заходу привітала   всіх з Днем художника, зокрема сказала, що всі ми в душі художники - брали та беремо олівці, щоб намалювати квіточку, хатинку, сонечко з хмаринками.
А Тетяні бажаємо натхнення, нових робіт і багато нових зустрічей з цікавими людьми.                              З Днем художника всіх привітаємо,
За талант віддамо данину
І натхнення в житті побажаємо
За уміння ввести в давнину,
За уміння цінити прекрасне,
За спроможність побачити світ
І за те, що ніколи не згасне
Промінь хисту. Ми шлем свій привіт
Тим, хто всі почуття найщіріші
На холсті передати змогли.
Їх творіння для нас - найцінніші.
Їх сьогодні вітаємо ми!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *