75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

29 червня 2017 р.

Клуби за інтересами та любительські об’єднання в бібліотеці



    29 червня відбувся семінар – практикум працівників сільських та селищних бібліотек-філій на тему: «Клуби за інтересами та любительські об’єднання в бібліотеці – сучасні центри спілкування користувачів бібліотек».
Відкрила семінар директор ЦБС  Надія Федкевич, яка розповіла про роль і місце бібліотеки в організації змістовного дозвілля користувачів. Клуби та об’єднання за інтересами – одна із найбільш важливих форм диференційованої роботи з різними групами читачів по задоволенню їх читацьких потреб. Вони можуть стати логічним продовженням індивідуальної роботи з читачами. Клуб створюється для спілкування людей, що мають єдину мету, завдання, інтереси для обміну думками, удосконалення знань в тій чи іншій галузі науки, літератури, людської діяльності, сприяє становленню особистості.
Користуючись нагодою директор бібліотечної системи вручила Ларисі Шаваровській – Лауреату обласного конкурсу бібліотечних WEB-проектів за яскраве і змістовне висвітлення роботи з користувачами-дітьми у блозі бібліотеки  диплом обласного управління культури Херсонської облдержадміністрації та бібліотечку цікавої дитячої літератури.Вітаємо колегу!   З методичними рекомендаціями по організації читацького клубу за інтересами в бібліотеках виступила методист централізованої бібліотечної системи Валентина Бабічева. Особлива роль клубів полягає в організації інтелектуального спілкування, створення атмосфери колективізму, виробленні навичок громадської діяльності, в наданні можливості емоційного розкріплення, психологічної розрядки. Для молодих читачів клуби за інтересами особливо корисні тим, що сприяють розкриттю та формуванню особистості, створюють умови для самовираження та самоутвердження. Хоч читачі об’єднуються в клуби за різними інтересами та захопленнями, інтерес до книги є спільним і важливим для них елементом. Своїм досвідом по роботі бібліотечних клубів поділилися бібліотекарі бібліотек-філій. Світлана Частило, бібліотекар Новокиївської філії розповіла про свій бібліотечний клуб «Натхнення», про цікаві зустрічі та подальший план роботи клубу. Ольга Войтюк, бібліотека Каланчацької філії поділилася досвідом роботи дитячим клубом, з різними формами роботи. 
  Клуби за інтересами створюються там, де для цього є необхідні умови. Перш за все - бажання людей об’єднатися на основі спільних інтересів. Тому головне – виявити спільні інтереси учасників, сформувати певну групу людей. Учасники семінару переглянули слайдову презентацію про роботу бібліотечних клубів центральної  бібліотеки, послухали зам. директора по роботі з дітьми  Красновид Красновид, яка поділилася досвідом роботи дитячих клубів дитячої бібліотеки. Бібліотекарі також переглянули відео про роботу бібліотечних клубів Херсонщини..
    Завідуюча відділом сучасних інформаційних технологій, довідково-бібліографічної, інформаційної роботи та видавничої діяльності Лариса Шаваровська ознайомила всіх присутніх з  Положенням про конкурс бібліотечних клубів, згідно якого у жовтні місяці відбудеться конкурс бібліотечних клубів. Є ще час на підготовку, щоб гідно представити свій клуб.  Попереду – пора відпусток, є час все продумати і переглянути досвід   інших бібліотек. Бажаємо всім бібліотекарям плідної роботи і гарних відпусток.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *