75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

25 травня 2017 р.

Дівчина - Весна !


    Літературно-мистецька зала Каланчацької центральної бібліотеки. Й знов залюбки зійшлися на своє чергове засідання наші місцеві літератори.
Керівник читацького об’єднання любителів та шанувальників літературного слова «Дивослово» бібліотекар Ірина Добровольська розпочинає засідання:    «Змінюються часи і влада, змінюється життя і людський світогляд, але незмінними залишаються найвищі істини, незмінною лишається людська потреба любити. Нерозгаданою залишається таємниця душі, в якій незгасним вогнем горить священне і нездоланне почуття любові. Тема любові є насправді вічною темою, що ніколи не покине ні літератури, ні мистецтва взагалі».
Розцвітають кущі жасмину,
Грає сонце в височині!
Чи зустріну, — чи не зустріну?
Чи побачу тебе, чи ні?
І куди б скерувати кроки,
Щоб тебе я могла знайти?
писала молода Олена Теліга. Весна найкраща пора для кохання і найкращий час оспівувати його, бо дівчина – то весна! Красива, ніжна, чарівна, зваблива,  А очі в неї диво зелен-цвіт.  Крокує світом дівчина вродлива, Від погляду її скресає лід.                                                               О. Коленченко.
     Активна учасниця літературного об’єднання Людмила Пшенична привітала всіх присутніх з Воскресінням Господнім та Днем філолога.
   Засідання клубу пройшло бурхливо і торкалось багатьох тем. Людмила Пшенична поділилася враженнями від творів М. Дочинця «Бранець Чорного лісу» і «Лис. Віднайдення загублених слідів». Які вона нещодавно прочитала. Це роман про чоловіків незвичайної долі і унікального хисту. Пані Людмила порадила усім прочитати ці твори і насолодитися довершеною майстерністю і талантом автора. Вона прочитала також жартівливо - повчальну байку «Про муху – ледацюгу» і ліричне вітання до щлюбу. 
   Місцевий поет Володимир Войтюк під враженням від творчості Юлії Шовкун захоплено читав її поезії, ділився враженням.
   А майстриня віршованих рядків, вчитель Каланчцької ЗОШ № 2, постійна учасниця клубу Галина Нігачова написала цілу поему присвячену рожевому каштану, що зацвів у центрі Херсона.
 Вчитель – філолог Любов Степко, яка нещодавно стала членом читацького об’єднання місцевих літераторів, розказала про особисті літературні уподобання і про талановитих своїх учениць.
   Лариса Климашівська прочитала власні твори з романтично –ностальгічними  назвами і такими ж нотками – « Вдруг захотелось…», « Не надышалась я тобой , сирень». Лариса Іванівна пише чудові лірично-роматичні твори, переважно російською мовою.
  Постійна учасниця «Дивослова» Любов Радіонова  винесла на загал нові вірші про долю, про маму, як завжди вони щемні до сліз – викликали шквал емоцій табурхливе обговорення.
  Ольгу Марченко на ліричну творчість надихнуло надзвичайно рясне цвітіння тополь. М'яка , пухнаста ковдра вкрила молоду зелень і вилилася поетичними рядочками.
 Тетяна Мельничук, Алла Козачок, Тетяна Бабенко, Валентина Ракова, Лариса Смолієнко, Валентина Данько та і загалом, всі члени клубу активно обговорювали плани роботи літературного клубу. Звичайно ж не залишилась без уваги тема ювілею нашого клубу, йде активний збір матеріалів, обговорення плану його проведення. Виникла ідея підготувати до друку другий номер альманаху «Каланчак літературний». 

   За  доброю традицією згадали і письменників – ювілярів травня Ірину Вільде і Роджера Желязни, поговорили про їх творчість, згадали улюблене..
  Керівник обєднання, бібліотекар Ірина Добровольська завершила зустріч учасників літературного обєднання словами: «А за вікном  зеленню і квітом буяє весна… і надихає на поезію,  а душа прагне любові та зачитала вірш  Зінаїди Силкіної:
Весна. Поэзия. Любовь.
Прислушайся, пойми.
И дух захватывает вновь
От этой кутерьмы.
Кружится снова голова
И чувств не удержать.
Так сами просятся слова
В заветную тетрадь.
И строчки второпях бегут,
Выстраиваясь в ряд,
И рифмы новые влекут
В цветущий майский сад.
Неповторимой красотой
Он восхищает нас.
Загадкой,таинством, мечтой
Наполнен этот час.
Весна. Поэзия. Любовь.
Звучат, звенят, слова
Спешим за вдохновеньем вновь
Нам снова не до сна...
                                   
До нових зустрічей, шановні одноклубники.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *