75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

16 травня 2017 р.

З родини йде життя людини.

            
    В Каланчацькій бібліотеці подвійне свято – День Матері та День Сім’ї!  
   Чергове засідання читацького об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось!» Каланчацької  центральної бібліотеки  під назвою «З родини йде життя людини» пройшло дуже цікаво,змістовно та захоплююче 15 травня в день відзначення Дня Сім'ї, а 14 травня в цьому році відзначався День Матері. 
  Зустріч  членів клубу була цікава тим, що відбулася щира розмова про любов і долю, про найважливіше у житті кожної людини – сім'ю, родину.
   Наша дорога у життя, у великий світ починається з домівки, з материнського серця, від батьківського порогу.
   Ведучі свята керівник читацького об’єднання Тетяна Петруненко та активна учасниця Любов  Радіонова у вступному слові зауважили, що ми  
через усе життя несемо в душі першу стежину дитинства, яка озивається в нашій пам'яті дзвоном чистих криниць,теплими та студеними росами, скрипом хвіртки, хатнім порогом, річкою, городом, обсадженими вербами. Доречно прозвучали пісні «Смерекова хата» та «Душі криниця».
   Далі розмова про матір розпочалася з народного прислів’я «Жінка для совіту, теща для привіту, а матінка рідна – краща усього світу». Бо вона МАТИ,  душа сім'ї, берегиня домашнього вогнища, тепла і затишку. Рідну матір згадують у молитвах, про матір пишуть поети, її оспівують у піснях. Мати – берегиня стоїть біля витоків нового життя, вона плекає це життя і зміцнює, У цьому її Боже призначення і найголовніша сутність на землі. 
      Члени клубу Данько В.І., Бруяка Л.К., Марченко О.Г., Снігурська Д.М., Климашівська Л.І. зачитали улюблені  вірші присвячені Матері, а дует Крайнова Л.В. і Бруяка Л.К. заспівали гарних українських пісень.
     У багатьох наших членів клубу уже немає батьків, вони пішли від нас віддавши нам всю свою любов. Сумно і боляче від цього на душі. Та щоб зустріч не була суцільно сумна, Ваня Сорокін – учень Каланчацької ЗОШ №1, онучок учасниці читацького об’єднання Л.І.Клімашівської задушевно, емоційно розповів гумористичний вірш «Як я маму заміж віддавав». Також учні цієї ж школи Дятлова Аня і Самарський Артем – теж онуки нашого члену клубу привітали всіх присутніх, присвятивши  своє вітання родині : «Вогнище родинне на білому світі єдине, як і Дніпрова течія, домашнє вогнище родинне, оселя наша і сім'я…». Присутні з великим задоволення прослухали пісні «Родина» у виконанні Н.Яремчука та «Мої батьки» у виконанні О.Вінника.
  Й ще довго лунали щирі, теплі вітання зі святами Матері та Сім’ї, спогади, обговорення різних ситуацій в родинах та вірші. 
     На завершення зустрічі відбулося частування чаєм зі смаколиками, а ще, всі члени клубу співали задушевні пісні про маму, про сім'ю, щасливу родину. Розходилися дуже задоволені проведеним заходом.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *