75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

1 березня 2017 р.

Я - з Небесної сотні !


Небесна сотня…   Пам'ятаємо Героїв своїх !
     В літературно – мистецькій залі Каланчацької книгозбірні пройшов  вечір – реквієм до третьої річниці революції Гідності.
    Учасниками заходу  «Я - з Небесної сотні!" були старшокласники Каланчацької  ЗОШ № 2.
   Перед молоддю стоять питання, на які шукаємо відповідь: 

Для чого люди вийшли на Майдан?
Що їхні сонні душі розбудило?
Розвіявся густий-густий туман,
Що прикривав всю правду так грайливо…
Для чого мерзнем, нащо стоїмо?
Бо хочем Україну ми підняти!
Її «Європою» ми гордо назвемо
Бо вона гідна статус такий мати.
  Бібліотекар пригадала, що минуло три роки з часу тих буремних подій і від тої зими, що нас змінила, але багато, що ще  треба осмислити і усвідомити. Тож  ми разом пригадали  епічні і трагічні сторінки трирічної  давності. Хронологія знакових подій  пройшла на  фоні демонстрації фотокадрів з Майдану, які зробили  наші земляки, учасники  Майдану.
 Разом молоддю дійшли відповіді,  що ж таке Майдан, як суспільне явище?
Майдан – це наша незалежність, наше майбутнє, наша єдність. Справжня непідкупна єдність українського народу. Маленькою частиною майдану міг стати кожен , саме тут можна було відчути колорит українського народу у справжніх його барвах. Майдан – це свідчення того, що українцям набридло свавілля влади.
 Він відстояв, відстояв і прогнав,
 Він відспівав, відплакав, відмолився,
Він відпалав, відбив і здивував
Він нашим фатумом судився...
    Фахову оцінку Революції Гідності дала  історик, правознавець, вчитель і великий патріот України Галина Дмитрівна Нігачова.
 Спогадами про Майдан поділився учасник і свідок  тих буремних подій Василь Богданович Федчишин.
   Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять Небесної сотні. Герої не вмирають. Вони відлітають від нас у небесну блакить, щоб там у вселенському безмежжі янгольськими сотнями захищати рідний край від демонів зла. Щоби очистити небесний простір від брехні та бруду, яким його вимазували антихристи десятиліттями.  Їх понівечені тіла повернулися  до зажурених осель , вони повернулися на останню зустріч з рідними та близькими у тисових домовинах, щоб притулити на останок до прострелених грудей жменьку рідної землі, якій вони віддали найдорожче – власне життя.   
     Будьмо достойними наших небесних ангелів! Вічна пам'ять Героям!
 Учні, активно залучені до проведення вечора , прочитали  вірші людей, які стояли на Майдані, які оплакували героїв Небесної сотні, які пропустили Майдан через власне серце.
 Нехай палає в душах праведний вогонь любові до України!
 І нехай від серця до серця передається пам'ять про подвиг Небесної сотні!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *