75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

1 березня 2017 р.

Біля джерел рідного краю…


     Рідний край!   
     Оспівані в піснях народних – безмежні степи, зелені праліси, високі блакитні небеса. Хіба є що на світі краще за цей милий серцю край, хіба є що на світі дорожче за нашу малу Батьківщину?
   Любов до рідного краю – одне з освячених віками найсвятіших людських почуттів. Мала вітчизна тягне до себе, до неї весь час повертається пам¢ять, вона приходить у сни і в роздуми. Природа отчого краю, побут земляків, традиції, казки, пісні багато в чому формують характер людини. „Перше почуття любові виникає одночасно і до батьків, і до отчого дому” – писав Констянтин  Кудієвський.
    Саме рідному краю була присвячена інформаційна година  „Відкриваємо Україну!  Відкриваємо Херсонщину!”  із циклу заходів  „Джерела рідного краю”.
   В бібліотеку завітали учні 8-х класів ЗОШ №1.
   У формі інформаційної бесіди  учасники заходу здійснили подорож історичними пам¢ятками Херсонщини, пригадали історичні події, що розгорталися на території нашого краю, бібліотекарі розповіли про знаменитих людей, прочитали вірші та прозу  про Каланчацький край.
    З великим захопленням майбутні відвідувачі читали та слухали  про життєвий і творчий шлях наших літераторів, знайомилися з  творами місцевих поетів, які навчалися та навчаються в ЗОШ №1.
    До уваги відвідувачів була представлена виставка „Мій край – краса моя і гордість”, де знаходяться довідкові видання, література з різної тематики, публікації із періодичних видань та збірників, буклети, календарі та брошури про перлину південного краю – Херсонщину.
     Щоб краще розширити уявлення та поповнити знання учнів про рідний край бібліотекарі підготували та продемонстрували цікаві відеоролики „Херсонщина – перлина півдня”, „Краєвиди Херсонського краю” та презентацію „Джерела рідного краю”.   
   На згадку про відвідування бібліотеки кожен з присутніх отримав закладку „ Я Люблю Свій Край”.  
   Впевнені у тому, що інтерес у молодого покоління  до рідного краю буде посилюватись, і ми ще неодноразово будемо зустрічатись у краєзнавчих, літературних мандрівках, конкурсах, вікторинах та змаганнях.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *