75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 грудня 2016 р.

Молодь – в королівстві Феміди !


       Всеукраїнський Тиждень права - в книгозбірнях системи...
       Каланчацька централізована бібліотечна система активно включилася та цікаво, захоплююче, іноді інтригуючи, провела тиждень правових знань в рамках Всеукраїнського Тижня права. 
        З метою підвищення  рівня  правової  культури  користувачів  бібліотеки,  інформованості  молоді про  їхні  конституційні  права  та обов’язки,  можливості  їх реалізації  та захисту в центральній районній книгозбірні проведено комплекс заходів правової тематики.
        Молодь читацького об’єднання «Старшокласник» зразу ж зацікавилися темою засідання.  Захід проводився у формі  правового Ток – шоу й мав назву «У королівстві Феміди».  
        Керівник читацького об’єднання, бібліотекар центральної районної бібліотеки Ольга Качур ретельно підготувала до засідання цікаві  ігрові конкурси, пізнавальні матеріали правового направлення.  До заходу була оформлена  книжково - ілюстративна виставка  «Правовий путівник  у сфері прав  людини».
        Старшокласники, а це учні  11 – Б Каланчацької ЗОШ № 1 (Класний  керівник  Гречковська Галина Володимирівна ), залюбки поділилися на команди «Вікторія» та «Феміда» й активно включилася в шоу-змагання зі знань права.
       Юнакам та дівчатам   було  цікаво і корисно змагатись у знаннях  про свої права, обов’язки та відповідальність  згідно чинного  законодавства  України та Декларації ООН про права  дитини,  адже дуже часто наші повсякденні  вчинки  мають  правові  наслідки.
        Підчас проведення заходу розглядалися  різні  життєві  ситуації, конкретні приклади правильних вчинків щодо прав людини та ситуації , в яких порушувалися права та обов’язки громадян України. 
        Приклади порушення прав людини, які розглядалися  під час гри,  змусили  учнів  замислитись над  необхідністю  знати  закони  нашої  країни та вміти їх застосовувати. 
         Учасники обох команд «Вікторія » та «Феміда» по черзі  вибирали заповітний сектор, отримували запитання та давали відповіді, іноді  точні, обґрунтовані, іноді не зовсім вичерпні  відповіді. 
        Під час заходу було  розглянуто  проблему правопорушень серед неповнолітніх та відповідальність за їх скоєння. Адже це, на превеликий жаль,  має місце в нашому житті.
       Гра показала досить високий  рівень  правової  освіченості  наших  дівчат  та юнаків в галузі прав та обов’язків громадян України.  
        Підлітки ознайомилися з основними  статтями Конвенції ООН «Про права дитини», дізнались про стан дотримання  прав дітей у світі та в Україні.  
      Завідуюча  відділом  обслуговування  Центральної районної бібліотеки Олена  Гриценко провела  коментований  огляд  книжкової  виставки «Правовий путівник  у сфері прав  людини», на  якій були  представлені  новинки  правознавчих  видань  із  фонду бібліотеки та статті з періодичних видань.
        Учасники читацького об’єднання «Старшокласник» з задоволенням ознайомилися з матеріалами, представленими на виставці.  Ці правознавчі документи сприяють поглибленому завоєнню правових знань та формуванню  правової культури наших читачів.
         Відвідувачі заходу щиро дякували організаторам – бібліотекарям центральної районної книгозбірні.
          Протягом Всеукраїнського Тижня права в центральній бібліотеці діяла книжкова виставка «Право - мистецтво добра і справедливості», постійно проводились тематичні огляди «Знання законів – знання прав». 
         Тематичні  заходи правознавчого характеру проведені в районній бібліотеці для дітей й майже в усіх сільських та селищних бібліотеках району.Це – Інформ - виставки „Новини Плюс”, „Подорож у світ професій” ,  «Жити у правовому полі», «Правову освіту – населенню», «Від правил - до права», «Правова швидка допомога», «Сам собі адвокат», «Вивчати права та додержуватись», бібліографічні  огляди „Правова допомога”, -  Інформаційні калейдоскоп  «Єдиний критерій істини – закон»,   Книжкова виставка-запитання „Як захистити свої права? , Правовий ринг «Межа, яку преступити не можна».  
        Активна участь в їх проведенні дітей та молоді засвідчила великий інтерес до ознайомлення з правом, бажання знати та дотримуватися прав та обов’язків громадянина країни.

        Тиждень права пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість нашої молоді  до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *