75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

6 жовтня 2016 р.

В цікавій країні - Тістопландії....

  
    Днями відвідувачів літературно-мистецької зали Каланчацької центральної районної бібліотеки порадувала  та дещо приємно  здивувала мистецька виставка книжок та виробів з солоного тіста «В країні Тістопландії». 
   На виставці представлені книжки, в яких розповідається про  цей незвичний та загадковий  вид мистецтва. Тут розміщено матеріал, з якого можна виготовити  гарну іграшку, чи невеличку картину – борошно, сіль та вода. 
  До уваги відвідувачів літературно – мистецької  зали на виставці представлені поради  щодо виготовлення поробок  та рецепт солоного тіста.
   Цікаві, яскраві, сюжетні вироби з солоного тіста з задоволенням представили на огляд відвідувачів бібліотеки члени гуртка «Храм доброго мистецтва»  Каланчацького районного дитячо-юнацького центру - Юля Гришай, Настя Мякішева, Оля Овчаренко, Катя Котляр та інші талановиті юні майстрині народних виробів.

   Керівник  гуртка та
 наставник юних талантів  Олена Канівець. 
   В рамках святкування Всеукраїнського Дня бібліотек  30 вересня 2016 року відбулася презентація  виставки «В цікавій країні Тістопландії».  Її  з великим задоволенням переглянули й всі бібліотекарі сільських та селищних бібліотек – філій Каланчацької  централізованої бібліотечної системи, які цього дня приїхали, щоб разом з колегами відсвяткувати своє професійне свято. Колеги були приємно вражені  умінням та фантазією маленьких народних умільців – робити з звичайного тіста такі гарні.   
.    Відвідувачі  книгозбірні в цей день з великим задоволенням помандрували в часі.
Бібліотекар відділу обслуговування, керівник сектору мистецтв Маргарита Молдован розповіла про історію виготовлення виробів з тіста, етапи розвитку цього виду народного мистецтва, зупинилася на  географії, де сьогодні найбільш поширено мистецтво виробів з такого унікального матеріалу.

  Учасників  презентації 
зацікавили види виробів –  розмаїття посуду,  різні за формою та величиною статуетки, дитячі  іграшки, які вироблялися протягом багатьох століть та дійшли до нас вже більш досконалими та цікавими.
  На виставці представлені картини квітів, букети у вазах, іграшки, ріг достатку, рибинки, тваринки, пташки, гномики, грибочки…
   Багатьом відвідувачам цікаво не тільки роздивитися, помилуватися незвичайними виробами з тіста, а й доторкнутися до них, чи навіть, сфотографуватися з цими виробами.
   Виставка невелика, але дуже-дуже цікава. Вона експонуватиметься у нас в літературно – мистецькій залі ще протягом місяця.
  Тож запрошуємо всіх бажаючих  відвідати нашу бібліотеку та переглянути  виставку «В цікавій країні Тістопландії».
  Повірте, виставка виробів з солоного тіста дуже цікава !   

   

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *