75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

25 серпня 2016 р.

Бібліотека – до Дня Незалежності України !


   Чудове, яскраве, різнокольорове свято на честь  25-ої річниці  Незалежності України відбулося в центральному сквері біля районного будинку культури.
   Каланчацька центральна районна бібліотека підготувала до Дня Незалежності  два яскраві  блоки.  
   Міні – площадка, яка складалася з трьох святкових дерев : «Бібліотека моєї душі», «Пункт Європейської інформації»  та  «Веселкове дитинство». На площадці гарно вписалася літературна вітальня «Каланчак літературний» та Буккроссинг. 
  Бібліотекарі з великою любов’ю, винахідливістю, кмітливістю  та гарним смаком  прикрасили дерева.
  Дерево «Бібліотека моєї душі» змістовно та яскраво відобразило можливості, зміст роботи, види послуг книгозбірні, навіть, представило найбільш популярні у користувачів книжки, звернення до читачів, списки цікавих сайтів до свята, розпорядок роботи бібліотеки …
  





  Дерево зразу ж привернуло увагу учасників свята, до нього підходили люди різних вікових груп, різних інтересів, захоплень та уподобань.  Цікавилися, роздивлялися, консультувалися та фотографувалися на згадку.  

  Тут же розмістився клуб любителів та шанувальників літературного слова  «Дивослово» та була запропонована учасникам свята районна акція Буккроссинг. 

  На свято прийшли місцеві літератори Галина Нігачова, Анатолій Суганяк,  Євген Ейсмонт, Валентина  Данько зі  своїми літературними доробками. 
    Бібліотека підготувала –видрукувала  до свята збірнички творів Петра Герасимчука, Петра Бігана та Галини Нігачової.  Пооцінювачів літературних творів виявилося багато. Тому бібліотечно-літературна площадка не нудьгувала, відвідувачів було дуже-дуже  багато. А ще центральна бібліотека започаткувала та впровадила на святі нову акцію «Подарунок від бібліотеки» й деякі книжечки, брошури та журнали роздарювала гостям свята.
   Дерево «Пункт Європейської Інформації» з рекламним стендом зразу ж привернув увагу відвідувачів скверу. Стенд, подарований Українською бібліотечною Асоціацією у співпраці з Європейським Союзом, оформили заздалегідь.
  Тут розмістили план заходів Пункту Європейської Інформації на друге півріччя 2016 року, цікаві деталі про Європейський Союз, країни Європейської Спільноти,  деякі цифри та факти, буклети, списки сайтів, пам’ятки абітурієнтам по вступу до вищих навчальних закладів країн Європи за програмою «ERASMUS +». Дерево святково прикрасили різнокольоровими кульками. Створили міні-площадку, святкову бібліотечну галявину.
   Біля  Дерева «Пункт Європейської Інформації»  та стенда  бібліотекарі провели День цікавої Інформації «Все про Європу».
   В програмі: виставка «Дерево Європи», Інформаційна година «Пізнаємо Європу,  рухаємось в Євросоюз!», обмін думками «Що ми знаємо про Європейський Союз, що нам імпонує», відгуки відвідувачів.

  Гості свята уважно роздивлялися, цікавилися майбутніми заходами в рамках роботи Пункту Європейської Інформації. 
Майже всі обіцяли обов’язково частенько навідуватись до бібліотеки, фотографувалися…
  А для дітлахів особливо  цікавим та захоплюючим виявилося дерево «Веселкове дитинство»  -  прикрашене  різними дитячими іграшками та побажаннями.  


Іграшки, які особливо сподобалися, за новою бібліотечною акцією «Іграшка в подарунок», діти самі знімали з дерева та брали собі.

  Охочих виявилося дуже багато. За деякими іграшками, навіть, виникли невеличкі суперечки. Але іграшок вистачило всім, на всі смаки та уподобання.
  Хлопчики, переважно, шукали машинки,  кулемети, інші технічні ігри.  А дівчатка обрали ляльки, різнокольорові кульки, м’ячики, кубики, різні м’які іграшки:  ведмедики, кішечки, песики, пташки…  Виявилося, що дітям особливо подобаються патріотичні кульки – сині та жовті, часто обирали кульки з Гербом України.
  Другий блок – Виставка виробів народних умільців. Центральна бібліотека вже багато років поспіль активно співпрацює з талановитими людьми краю, проводить зустрічі, виставки, презентації. 

  Й ось на свято, присвячене Дню Незалежності України, запросили багатьох народних умільців.  Наші майстрині залюбки і представили на святі свої вишивки, картини, вироби, іграшки...
  Цікаву колекцію чудових виробів представила майстриня Катерина Сидорова. ЇЇ виставка користувалася неабиякою увагою й попитом. Вони, дійсно, варті великої уваги. Просто чудові, не відірвати погляду. Багато її виробів було придбано любителями сувенірів. 

  Вишиті картини Валентини Данько полонили погляд, таке широке розмаїття, краса!
  Валентина Іванівна – не тільки майстриня на всі смаки, вона активна учасниця читацьких об’єднань любителів та шанувальників літературного слова «Дивослово» та людей важного віку «Спілкуймось!».
 Свої прекрасні вироби представила постійна учасниця виставок та презентацій  Каріна Гюрджан. Біля столу з її картинами постійно протягом усього свята стояли люди та милувалися її роботами. 

   Дуже сподобалися учасникам свята роботи нашої колеги – бібліотекаря районної бібліотеки для дітей Інни Красновської. Інна Сергіївна умілиця зі стажем та досвідом. У неї свій стиль, свій напрям мистецтва. Її роботи неповторні, гарні, чаруючі. 

   Дмитро Ісаєв займається фотографією. Вловити неповторну прекрасну мить світанку чи заходу сонця, нашої річки Каланчак чи Північно – Кримського каналу – далеко не кожному вдається. Дмитро Ісаєв захоплюється красою природи, розуміється на тонкощах її неповторної краси й вміє «схопити» момент. Його картини, просто, чудові, неперевершені.
   В бібліотеці вже була влаштована виставка його картин й викликала неабиякий резонанс, знайшла багато шанувальників його творчості. 




  Вишивки Катерини Сміцької, нашої майстрині вишивки, займають особливе місце на виставці. Широта задумів, розмаїття кольорів, різнобарв’я ниток робить її вироби дуже гарними, захоплюючими. Побачивши раз, хочеться дивитися й дивитися, милуватися й милуватися її чудовими роботами.
  На виставці були представленій й інші прекрасні роботи наших майстрів.
   Свято виявилося на славу ! Пройшло на одному диханні.  Всі залишилися задоволеними, отримли багато гарних емоцій та подарунків від бібліотеки.
  А ми сказали гостям свята: «Не прощаємось!  До нових зустрічей на святі  рідного селища!»
      


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *