75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

23 травня 2016 р.

Свято Європи в Каланчацькій громаді

  
  Свято Європи «Україна крокує в Європейський Союз!» в Каланчацькій центральній районній бібліотеці пройшло з великим розмахом, святково, урочисто, весело, цікаво для різних категорій та вікових груп жителів громади. 

  До Дня святкуванн             Європи  працівники Каланчацької центральної районної бібліотеки разом з активом  підготували великий перелік заходів,  різні форми масової роботи, направлені  на підвищення рівня обізнаності жителів громади та гостей  краю з різними напрямками діяльності та сферами життя людей в країнах  Європейського Союзу, можливостями навчання та роботи,  демократії та захисту прав, життєвими постулатами,  культурними цінностями. 


   Свято Європи  в Каланчацькій громаді  розпочалося Інформаційними Годинами  для молоді  та старшокласників Каланчацької загально - освітньої школи № 1 «Все про Європу в Каланчацькій бібліотеці» та «Європейський Союз: сутність та інституції» в стінах бібліотеки – в Пункті Європейської інформації.
    Інформаційні години тричі протягом дня інтервалом в півгодини проведено в літературно-мистецькому залі.
   Шкільна молодь активно долучилася до святкування Дня Європи з ініціативи вчителя вищої категорії, вчителя – методиста Ніни Леонідівни Наумової.   
   З вступним словом  виступила координатор Пункту,  директор  Каланчацької централізованої бібліотечної системи Надія Федкевич.
   Надія Василівна щиро та тепло привітала присутніх з початком свята, розповіла про заходи, які проводитимуться протягом дня, запросила всіх до активної участі.  Адже  святкування  буде відбуватися не тільки в стінах бібліотеки, а й  в центральному сквері, в парковій зоні, на площі біля районного будинку культури,  вже заздалегідь створено Єврогалявину та Європейський мур...
  В Пункті Європейської інформації до свята Європи оформлена нова виставка «Все про Європу: Читай ! Слухай ! Дізнавайся!»
  Старшокласники з великою увагою та захопленням слухали розповіді про Європейський Союз, країни Європи, європейські цінності, європейські стандарти, європейські принципи демократії, які є нормою життя людей - жимтелів країн Європейського Союзу.
  В рамках проведення  свята Європи його учасники ознайомилися з останніми подіями інтеграційного процесу України, а також з новинами з країн Європейської Спільноти. А для детального ознайомлення, більш широкого вивчення тем, що цікавить молодь, працівники бібліотеки представили списки сайтів у всесвітній мережі інтернет, де можна вичерпно знайти інформацію з даної теми.
   Свято Європи продовжилося на площі біля бібліотеки, а далі на Єврогалявині  «Європа в історії та мріях». Бібліотекарі разом з активом активно популяризвували європейські цінності в центральній частині  алеї. Пересічні  жителі громади  залюбки долучалися до святкування…
     Особливо учасників свята зацікавив інформаційний огляд «Асоціація Європейський Союз – Україна: що це дасть Вам ?» Перехожі,  люди відпочиваючі сквером, підходили, запитували, обговорювали, одержували відповіді та рекомендації, запрошення до Пункту Європейської Інформації в бібліотеці.

  Щоб більше зацікавити жителів селища ознайомитися з матеріалами про Європейську Спільноту та країни Європейського Союзу активісти книгозбірні влаштували інтерактивну вуличну акцію «Україна – це Європа!».  В акції взяли активну участь читачі центральної бібліотеки, директор Жовтневського селищного будинку культури Віктор Дикий, працівники організацій, установ селища.

  А в відділі вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет  відбувся  Інтернет мур  «З любов’ю до Європейського Союзу». 

Відвідувачі інтернет – центру залюбки обговорили перспективи  вступу України до Європейської спільноти, сьогоднішні кроки  нашої країни,  безвізовий режим, євроінтеграційні процеси нашої країни, майбутнє…  Потім переглянули у всесвітній мережі інформації, відеофільми, замальовки - все, що їх цікавило. Подяки лунали неодноразово ...
    Учасники святкового дійства  в Каланчацькій громаді «Україна крокує в Європейський Союз» залишилися дуже задоволеними.
   Свято Європи, влаштоване в Пункті Європейської інформації в Каланчацькій центральній районній книгозбірні та в парковій зоні  всім  сподобалося, лунали щирі відгуки, подяки, побажання… 
    Свято Європи  в Каланчацькій громаді «Україна крокує в Європейський Союз» пройшло,  дійсно,  святково й, як кажуть в народі, на одному диханні – цікаво, змістовно, захоплююче…




Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *