75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

23 травня 2016 р.

Пам´яті нашого ветерана …


      Відійшла у вічність Ніна Олександрівна Цілинко – наш ветеран бібліотечної справи,  дуже скромна, порядна та старанна, надзвичайно трудолюбива, дисциплінована та пунктуальна,  дуже уважна до оточуючих, просто – прекрасна людина, взірець чистоти, доброти та порядності.
     Народилася Ніна Олександрівна Цілинко 26 жовтня 1940 року. Дівоче прізвище  мала Іванова. В школі навчалася на відмінно, Херсонський державний сільськогосподарський інститут ім. О.Д.Цюрупи закінчила з відзнакою у 1964 році за спеціальністю «Агрономія» та здобула кваліфікацію «Вчений агроном».
  Довгий час працювала Ніна Олександрівна в селі Олександрівка Каланчацького району за призначенням на посаді агронома в місцевому радгості «Рисовод».
  За сумлінну працю її неодноразово нагороджували грамотами, подяками, подарунками. Її любили односельці, цінили, поважали, вона користувалася неабияким авторитетом в селі й в усьому Каланчацькому районі нашої Херсонщини.
  ЇЇ високу працездатність, точність, пунктуальність, відповідальність замітили працівники тодішнього Каланчацького райкому КПСС й перевели її на посаду завідуючого сектором обліку.
  Трудова та виконавська дисципліна,  де б не працювала проста людина – була, як казали в народі, «залізною». Відмовитися  не могла, а то б залишилися взагалі без роботи… Хоча для Ніни Олександрівни професія агронома була улюбленою, вона з дитинства любила степові простори, любила милуватися квітучими полями, радіти високим врожаям сільськогосподарських культур, вирощених своєю повсякденною працею…
   Але в житті, як кажуть, як на довгій ниві…
   ...  Не стало КПСС й, звісно,  райкома партії …  й  перейшла Ніна Олександрівна Цілинко на роботу в Каланчацьку централізовану бібліотечну систему на посаду бібліотекаря Каланчацької селищної бібліотеки – філії № 2. Вона практично створила нову філію, п’ять великих кімнат оформила наочно , всю прибудинкову ділянку  засадила квітами й в приміщенні бібліотеки було все в квітах – справжня квітуча оаза. 
  Ділова, порядна, працьовита, талановита людина – талановита в усьому. Й в бібліотеці вона знайшла себе. Й тут проявилися її найкращі риси…
  В  селищну книгозбірню йшли люди юрбою, учні Каланчацької ЗОШ № 2 класами та поодинці,  ветерани праці, люди поважного  віку весь вільний час проводили в бібліотеці – читали, обговорювали, сперечалися, спілкувалися…    Ніна Олександрівна залучила до читання  майже весь мікрорайон Каланчацький.
  Наочність  в бібліотеці завжди була актуальною, гарно оформлені книжкові виставки та перегляди… А масові заходи, їх Ніна Олександрівна разом з молодою колегою – Ларисою Шаваровською, яка  на той час тільки закінчила навчання в Київському державному  інституті культури ім. О.Є.Корнійчука й теж з відзнакою й тільки розпочинала свою трудову діяльність, проводили цікаво, грамотно, з винахідливістю, родзинкою, захоплююче… Відвідувачів на заходах завжди було дуже-дуже багато, читальний зал іноді не вміщав всіх бажаючих.
     Відчували добро, тепло її щедрої душі й тварини.  На подвір’ї книгозбірні знайшли захист та притулок  нічийні песики та кицьки. Ніна Олександрівна постійно за ними піклувалася, годувала, взимку,  в негоду ховала в тепло… А в свої вихідні дні та відпустки ходила щодня в бібліотеку годувати своїх менших друзів.  Й вони віддячували їй своєю любов’ю та вдячністю.
   Ніна Олександрівна Цілинко вже довгий час перебувала на заслуженому відпочинку.
  Й ось її не стало…
  Працівники бібліотеки разом з рідними,  друзями та сусідами провели Ніну Олександрівну в останню путь, звідки немає вороття…
   Але світла пам’ять про прекрасну людину, нашого ветерана Ніну Олександрівну Цілинко, буде завжди в наших серцях та серцях вдячних односельців.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *