75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

9 березня 2016 р.

Великий Кобзар - душа України !


Геній української літератури   !

     В книгозбірнях Каланчацької централізованої бібліотечної системи вже стало доброю традицією  щорічно  зустрічати весну, а значить, пробудження природи, перші проліски,  світлі мрії, надії на краще, проведенням заходів, присвячених життю та творчості Тараса Григоровича Шевченка – пророку і генію України.
     Ось, й в ці весняні дні в бібліотеках району проведено цикл заходів  «Віночок Великому Кобзареві».  

   До уваги користувачів, відвідувачів масових заходів представлені книжково-інформаційні виставки «Живий у правді віковій» в центральній районній книгозбірні, «Струни Кобзаревого серця» в районній бібліотеці для дітей, в сільських та селищних бібліотеках – філіях «Тарас Шевченко – світоч української літератури», «Велич Тараса Шевченка – велич України»,  «Великий Кобзар – душа українського народу» тв. Інші.
   На замовлення відвідувачів в літературно – мистецькому залі центральної районної бібліотеки оформлено виставку однієї книги «Серед степу широкого …»  -  Шевченкіана Херсонщини.
     Районна бібліотека для дітей запросила своїх читачів – учнів 1 – 7 класів взяти участь в конкурсі малюнків «Палітра Шевченкового слова» та провела для учнів 6 класу Каланчацької ЗОШ № 2 літературний ранок  «Цілюще джерело Шевченкового слова».
    Годину поезії «І смеркає і світає» за творами Т.Г.Шевченка проведено для  підоблікових  Каланчацького  районного відділу кримінально – виконавчої інспекції  УДПтСУ в Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі.  Їхній увазі був представлений і бібліографічний огляд літератури «Велич Тараса Шевченка – велич України». 
   З метою детальнішого ознайомлення з життєвим та творчим шляхом Великого Кобзаря запропонували юнакам переглянути  книжково – ілюстративну виставку «Тарас Шевченко: знайомий та незнайомий».  Їх було  також ознайомлено з рекомендаційним списком літератури та сайтів у всесвітній мережі Інтернет «Шляхами великої долі». Присутні уважно слухали розповіді бібліотекарів, задавали питання, дякували за змістовний захід.
   В рамках чергового засідання читацького об’єднання  любителів та шанувальників літературного  слова «Дивослово» проведено літературну Годину «Феномен  Тараса Шевченка в культурному та гуманітарному просторі України та світу».  Місцевим літераторам  була представлена й книжкова виставка «Всесвіт Тараса Шевченка».
  Для молоді бібліотечного клубу «Старшокласник»  проведено Урок пам’яті «Геніальний син українського народу»,  до заходу керівником клубу було підготовлено літопис творів Т.Г.Шевченка (Хронологічний календар)  та  список сайтів про життя і творчість Великого Кобзаря в інтернеті «Пророк і геній України», учні щиро дякували, адже ці матеріали дуже знадобляться їм в поданому навчанні.

       До Дня народження  Великого Кобзаря в усіх бібліотеках – філіях пройшли літературні  Години, в Новоолександрівській – «Вічний як народ». В Привільській – «Могутнє слово Кобзаря», в Новопавлівській – «Він був, є й буде вічно», в Хорлівській – «Пророк і геній України»,  а в Олександрівській філії проведено для  молодших школярів літературну вікторину «Тарасові слова – то правда жива», за рекомендацією районної бібліотеки для дітей юні відвідувачі  сільських книгозбірень взяли участь в конкурсах читців «Весна в Україні починається з Шевченка». Особливо цікаво конкурс пройшов в Хорлівській,  Новокиївській, Привільській та Олександрівській бібліотеках. Переможці отримали в подарунок смаколики.
   Відділом вільного доступу до всесвітньої мережі Інтернет створено відео – фільм  «Спішу у світ Шевченкового слова» з участю активного відвідувача  та помічника центральної районної бібліотеки, кандидата технічних наук,  С.М.Зінченка. Відео - фільм використовується для показу при проведенні різних масових заходів, цікаво та лірично доповнює інформаційну частину, вводить у світ поезій Великого Кобзаря.

  На бібліотечному блозі у всесвітній мережі Інтернет «Блог Каланчацької ЦБС»  створено сторінку «Великий Кобзар» з розділами «Ім’я Великого Кобзаря – у світі», «Ім’я Великого  Т.Г.Шевченка – на карті району».»Великий Кобзар – у вишивках народних умільців району»,  «Лауреати Шевченківської премії – уродженці Херсонщини».
    Сторінка постійно поповнюється інформацією про роботу книгозбірень району по просуванню життєвого та творчого шляху, літературної спадщини Тараса Григоровича Шевченка – генія української та світової літератури.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *