75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 березня 2016 р.

Читаємо, просуваємо творчість Ліни Костенко


     Ліна Костенко – жива легенда  сучасності!
  «Її пісні – як перло многоцінне,
Як скарб серед земних марнот.
Тим паче зараз, при такій війні, -
Що помагає не вгашати духа,
Як не співцями створені пісні ?».
                                                              Ліна Костенко
   Бібліотеки Каланчацької централізованої бібліотечної системи активно просувають творчість видатної  української поетеси Ліни Костенко.
     Протягом минулого року, який був ювілейним для Ліни Костенко, та в цьому році проведено цикли  літературно – тематичних заходів, на яких працівники бібліотеки доносять до своїх відвідувачів високо патріотичний настрой, патріотичні вірші  Ліни Василівни Костенко, розповідають, що Ліна Костенко, видатна українська поетеса, геніальна, неперевершена, особистість з великої літери, жива легенда сучасності,  її твори для багатьох стали улюбленими.
     В книгозбірнях нашого Каланчацького району читають, слухають, милуються, насолоджуються її поетичним даром, обговорюють та радять іншим зазирнути в поетичні збірнички величної поетеси нашої сучасності, яку з гордістю називають в народі  «Живим класиком української літератури».
     Юні шанувальники творчості Ліни Костенко взяли участь в обласному фестивалі виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко» в двох номінаціях  – конкурсі читців /декламування поезії Л.В.Костенко/ та конкурсі художників /ілюстрації  творів Л.В.Костенко /.  Конкурси пройшли дуже цікаво, захоплююче, адже взяти участь в них виявилось дуже багато дітей та підлітків. Районною бібліотекою для дітей до фестивалю оформлено перегляд поезій Ліни Костенко та творів про її життєвий та творчий шлях. По закінченні конкурсу оформлено виставку ілюстрацій творів Л.В.Костенко «Твори Ліни Костенко – очима юних художників».
Підбито підсумки першого етапу конкурсу та направлено матеріали  для участі в II обласному турі. 
Перемоці першого туру конкурсу, учні Каланчацьких шкіл: Даша Тихонюк з роботою "Здивовані квіти", Ліза Біляк з роботою "Пісенька - веснянка", Каріна Гюрджан з роботою "Крила", Тетяна Юзифович з роботою "Соловейко застудився", активна читачка Хорлівської бібліотеки – філії, учасниця художньої студії «Палітра», Олександра Юдіна з роботою «Усе моє, що зветься Україна».
Тетяна Юзифович, учениця  8-б класу Каланчацької ЗОШ № 2 та учениця 7 класу Хорлівської сільської  бібліотеки - філії  Олександра Юдіна беруть  участь в другому турі обласного конкурсу в номінації «Художники», відповідно з роботами на вірші Ліни Костенко "Соловейео застудився" та «Усе моє, що зветься Україна». Чекаємо на підведення підсумків, яке відбудеться  22 березня 2016 року у рамках Тижня дитячої та юнацької книги.
     В центральній районній бібліотеці пройшли поетичні читання «Поетичний камертон Ліни Костенко», в програмі яких  книжкова виставка «Ліна Костенко – видатна українська поетеса», Година поезії «Подаруй мені, доле,  у вікнах березу», відео-перегляд поетично – музичної вистави «Інкрустації», складено рекомендаційний список літератури «В її віршах історія народу».
  Для молоді проведено літературні години «Я вибрала долю сама», буктрейлер „ Крізь роки і печалі”, музичні хвилинки „Ліна Костенко „Моя любове”,  „І все на світі треба пережити”, „Я дуже тяжко вами відболіла”.   
  Учасники бібліотечного об’єднання  любителів та шанувальників літературного слова «Дивослово» взяли участь в Годині поезії „Я вибрала долю сама”.
   Бібліотекарі сільських та селищних філій – активні популяризатори творчості  Ліни Костенко, в книгозбірнях оформили виставки, перегляди  та тематичні полиці «І день, і ніч, і мить, і вічність…», «Читаємо Ліну Костенко», «Творчість Ліни Костенко – всім жителям громади», «Вечірнє сонце.  Дякую за день …», «Ліна Костенко – жива легенда  сучасності», «Видатна українська поетеса – Ліна Костенко» та  інші.
 Не випадково, що наша геніальна поетеса - Ліна Костенко народилась саме ранньою весною, коли від сну просинається природа, оживає все навкруги, зеленіє, зацвітає, починає на повну силу вирувати життя…
Ліна Василівна всією своєю творчістю, своїм героїчним життям утверджує -  Життя,  Мир,  Добро, Злагоду, Красу ! 
   Вітаємо, від щирого серця вітаємо, нашу улюблену поетесу Ліну Василівну Костенко ! Просуваємо, пропагуємої її творчість.
Від щирого серця зичимо міцного здоров’я, миру, добра, благополуччя, нових і нових високо патріотичних  та  життєстверджуючих поезій !!!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *