75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

10 березня 2016 р.

Героїко - патріотичне виховання - жителям громади !


       Героїко – патріотичне виховання – пріоритетне направлення в роботі бібліотек Каланчацької централізованої бібліотечної системи, йому надається особлива увага.
     З метою налагодження роботи по героїко – патріотичному вихованню користувачів, відвідувачів книгозбірень, жителів громад, особливо молоді на високому організаційному рівні в центральній районній бібліотеці проведено семінар – навчання для працівників сільських та селищних бібліотек – філій по темі «Героїко – патріотичне виховання як фактор громадянського світогляду підростаючого покоління».
   Сьогодні, коли в Україні пробуджується громадянська і громадська ініціативи, розповсюджується волонтерський рух, проходять міграційні зміни, пов’язані з війною на сході нашої країни, коли відбуваються ідентифікаційні процеси в особистісному розвитку кожного українця, коли змінюється ставлення до історії, культури, релігії, традицій і звичаїв українського народу, як ніколи потрібні нові підходи і нові шляхи до виховання патріотизму, як почуття базової якості громадян України, особливо підростаючого покоління.
    Патріотичне виховання через просування героїко – патріотичної інформації сприяє формуванню патріотичних почуттів, вироблення високого ідеалу гордості за свій край, свою країну, свій героїчний волелюбивий народ та служіння своєму народові, готовність у будь – який час стати на захист Батьківщини, готовність до трудового та героїчного подвигу в ім’я процвітання нашої рідної української держави, готовність оволодівати  військовими та військово – технічними знаннями фізично вдосконалюватись.
    Запорукою успішної роботи по героїко-патріотичному вихованню  жителів нашої громади, вихованню у них патріотичної свідомості, почуття вірності народу України – є набуття знань, особливо у молоді, про героїчне минуле нашого народу та на прикладі героїчного сьогодення - Революції Гідності та подій АТО.
    Семінар відкрила директор бібліотечної системи Надія Федкевич. Надія Василівна зупинилася на актуальних питаннях бібліотечного обслуговування населення місцевих громад, надала суттєві рекомендації та слушні поради щодо активізації роботи читацьких об´єднань та клубів за інтересами, обслуговуванню людей з обмеженими можливостями та особливими потребами за місцем їх проживання чи перебування, щодо висвітлення роботи книгозбірень в ЗМІ та у всесвітній мережі Інтернет. Директор ознайомила працівників книгозбірень з новими надбаннями центральної районної бібліотеки, розповіла про перемогу Каланчацької ЦБС, єдиної серед районів Херсонщини, у Всеукраїнському конкурсі по створенню Пунктів Європейської Інформації за проектом Української бібліотечної асоціації за підтримки Європейського Союзу «Еразмус +»
    З консультацією «Патріотичне виховання особистості: виклик часу і завдання бібліотек»виступила методист бібліотечної системи Валентина Бвабічева, в ході якої було надано методичні поради щодо орієнтовної тематики заходів та форм їх проведення з урахуванням  основних напрямів діяльності юнацької та молодіжної аудиторії.

    Завідуюча відділом обслуговування  центральної бібліотеки  Олена Гриценко провела огляд –представлення книжкових виставок читального залу героїко-патріотичної та краєзнавчої  тематики. 
    Всі учасники  семінару переглянули документальний фільм про жахливі події в зоні АТО «Дебальцеве». Фільм дуже вразив колег, зворушив  душі. Бібліотекарі, після перегляду фільму, обговорили побачене, висловили своє ставлення до жахливих подій на Донбасі…
    Далі, у відповідності до плану проведення семінару, методист бібліотечної системи  провела патріотичні ігри «Державні символи та обереги України: вивчаємо, популяризуємо», учасники семінару більш детально зупинилися на українському віночку – відбирали потрібні квіти – його компоненти та складали його. 
А ще Валентина Андріївна провела для колег «Фольклорні посиденьки з патріотичним забарвленням». Працівники бібліотек  - філій пригадали героїко – патріотичні твори усної народної творчості – почувши чи побачивши уривочок чи маленький натяк – продовжували твір... З цими завданнями колеги успішно справилися.
    В роботі семінару взяла участь й заступник директора бібліотечної системи по роботі з дітьми Світлана Красновид, Світлана Олександрівна повідомила працівникам філій про районні та обласні конкурси. Які проводяться у поточному році, наголосила на необхідності взяти активну участь в їх проведенні.
   Заступник директора по роботі з дітьми провела змістовну консультацію щодо проведення в районі Тижня дитячої та юнацької книги, надала свої рекомендації.
   З аналізом річних планів роботи на 2016 рік та звітів за 2015 рік  виступила методист бібліотечної системи, дала методичні рекомендації та поради, щодо внесення деяких змін до річних планів роботи філій.   
    Валентина Бабічева нагадала колегам про продовження участі  всіх книгозбірень у Всеукраїнській акції «Бібліотека українського воїна» та запропонувала активізувати її проведення.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *