75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

1 вересня 2015 р.

Оспівувач скіфських тюльпанів

                                                                                                         До  Дня  селища Каланчак                                    Каланчак   літературний
   Дослідницька робота, пошук, упорядкування, накопичення та просування літературного надбання рідного краю стало однією з невід’ємних напрямів роботи сучасної бібліотеки, саме такою вважає себе наша Каланчацька книгозбірня, її читачі, учасники читацьких об’єднань та клубів за інтересами та відвідувачі масових заходів.
   Наша бібліотека шанує пам’ять визнаних людей району, які залишили по собі добрий слід на землі, приємні спогади в громаді. До таких людей можна сміливо віднести ім’я нашого талановитого місцевого поета, чудову людину Петра Васильовича Герасимчука.

    В історію Каланчацького району він увійшов як поет, автор Гімну селища Каланчак, як людина великої душевної чистоти та благородства душі.
     Хто хоча б  раз у житті стикався з Петром Васильовичем, спілкувався з ним, хоча б раз перетиналися з ним життєві стежки, запам’ятав його щирість, порядність, чуйність та доброту й такими ж чистими, світлими, проникливими є його вірші.
   Петро Васильович почав писати вірші вже в зрілому віці, осмислено,  причому несподівано, якось у нього зненацька навіялось, зримувалось  й пішли самі собою …   Вони раптово полилися, як з дрімаючого джерела – то патріотичні, то життєво – повчальні, то життєво – повчальні, то легкі з гумором, то ніжні, то зворушливі…
    Він був активним учасником нашого літературного об’єднання «Дивослово», на засідання кожного разу приходив з зошитом нових віршів, читав, обговорював з колегами по перу свої нові твори. Й, звичайно ж, його віршами захоплювалися всі присутні, просили прочитати знов й знов, дати переписати… А як тепло він відгукувався про оточуючих, друзів, як він любив свій край, свою землю, її красоти !
   А як він любив життя …
   Так склалася доля, що він дуже рано залишив цей світ, він пішов не попрощавшись, не залишив заповітів, напутніх побажань, якихось слів, лише вірші… вірші… вірші… Й своє добре ім’я !
   В його творчому доробку є вірші присвячені учасникам боїв за свободу рідної землі «Ви в безсмертя стежкою пішли…», до 2000 – річчя Різдва Христового «Спаси нас, Господи, спаси нас и помилуй !», до Пасхальних свят «Намалюй Великодні Свята…», вірші присвячені рідній країні  «Батьківщина зоряна  моя», «Рідна земле, моя Україно»,  красі рідної землі «Скіфські тюльпани», улюбленим поетам, першій вчительці…  Петро Васильович декілька віршів присвятив своїй родині «Дружна сім’я – міцна держава», «Намалюй мені, тату, весну!», своїм рідним та близьким людям. Щемно торкається всіх струн душі  вірш «Простіть, батьки !» Високим поетичним словом він прославив наш край.
   Життєвий та творчий шлях Петра Васильовича, його вірші представлені в літературному альманасі «Каланчак літературний», який недавно побачив світ й є до послуг жителів району та гостей краю в центральній районній бібліотеці, районній бібліотеці для дітей та жителів Херсонщини – в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.
     Центральна района бібліотека  також підготувала та віддрукувала збірничок його поезій «Скіфські тюльпани».
    Завітайте до нашої бібліотеки ! Тут на Вас чекає невичерпне джерело поезій П.В.Герасимчука та всіх інших наших місцевих письменників та поетів, пірніть в справжній дивограй художнього слова ! Перегорніть сторінки нашого альманаху "Каланчак  літературний" ! 
     Ви будете приємно вражені та зачаровані глибиною  їхнього художньо - поетичного дарування … 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *