75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

30 квітня 2015 р.

Боротьба за мир – боротьба за здоров’я !


    З метою привернення уваги жителів району до проблем найбільш незахищених верств населення – людей поважного віку, людей з особливими потребами, дітей – сиріт, безпритульних, тимчасово переміщених осіб з тимчасово окупованих територій щодо поліпшення умов їхнього проживання та надання адресної та натуральної допомоги  бібліотеки Каланчацької централізованої бібліотечної системи активно провели в районі на високому організаційному рівні  Всеукраїнський Місячник Червоного Хреста.

      В кожній сільській, селищній та районній бібліотеках були оформлені виставки – звернення, виставки – заклики, перегляди – роз’яснення «Творимо добро разом» та «Вчимося надавати допомогу» - в центральній районній бібліотеці, «Милосердя немає віку й статі. Приєднуйся до руху Червоного Хреста» - в Олександрівській філії, Хорлівській, Новопавлівській, Новокиївській бібліотеках – філіях.
      «Боротьба за мир – боротьба за здоров’я !» - під таким гаслом в літературно – мистецькому залі Каланчацької центральної районної бібліотеки відбулись Години інформації «Зігріймо добром !»  протягом майже усього Місячника.

       Високо патріотичні, цікаві, зворушливі, змістовні, діалогові та групові Години інформації провела  член активу центральної бібліотеки, Голова  Каланчацької районної організації Товариства Червоного Хреста України, керівник читацького об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось!» Т,Д.Петруненко. Тетяна Дмитрівна щодня зверталася до присутніх в бібліотеці такими словам: «Кому небайдужі людська біль і горе, звертаюсь до Вас з закликом  та проханням до конкретного і дієвого милосердя - надати посильну моральну та матеріальну допомогу всім, хто поруч з Вами та кого соціальні умови, одинока старість, хвороба позбавили достойного існування, гідних умов життя».
    Тетяна Дмитрівна пояснила, як будуть використані пожертви, це придбання продуктів харчування, ліків, безкоштовного гарячого харчування, розширення мережі медико – соціальних кімнат та «банків одягу».  Вона запропонувала надавати пожертви в натуральній формі (одяг, взуття, миючі засоби, продукти харчування)
     В Новоолександрівській сільській бібліотеці – філії було проведено Експрес – інформацію "Квітка добра і милосердя». Бібліотекар Новокиївської філії  провела для своїх відвідувачів Годину повідомлення «За здорову націю – 2015», а  в Хорлівській сільській книгозбірні відбулася бесіда – діалог  «Відкрий волонтера в собі».
    Працівники центральної районної бібліотеки вже не перший рік постійно практикують обслуговування на дому людей з обмеженими можливостями під гаслом «Приєднуйся до добрих справ!» - це так звана «Виїзна бібліотека». 
     Доречі й працівники сільських та селищних бібліотек – філій активно долучились до цієї гарної справи, особливо вдячні односельці своїм бібліотекарям взимку та в негоду підчас холоду, снігопаду та ожеледиці. Бібліотекареві Хорлівької сільської книгозбірні Є.С.Юдіній односельці подякували за увагу, піклування, шанобливе ставлення, тепле відношення, щире та цікаве спілкування, інформаційне та бібліотечне обслуговування за місцем проживання, навіть, через районну газету "Слава праці".
 Організатори та учасники заходів зверталися до всіх присутніх, відвідувачів бібліотек та жителів громади з пропозиціями не залишатись байдужими, приєднатись до доброчинних справ Товариства Червоного Хреста, продовжити естафету поколінь – простягти руку допомоги тим, хто її потребує й відвідувачі книгозбірень щиро відгукувались добрими справами та коштами - взяли участь в поповненні скриньки – надали свою посильну матеріальну допомогу.
               Творімо добро !  Піклуймося про нуждених !!!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *