75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

29 квітня 2015 р.

Каланчацька молодь - читає !!!


    Молодь – користувачі абонементу обслуговування юнацтва - Каланчацької  центральної районної  бібліотеки активно крокують Тижнем молодіжної книги та залюбки зосередились на проведенні акції «Українська молодь читає» та підтвердили це своїм особистим прикладом.
     Юнаки та дівчата пірнули в захоплюючий світ української книги, залюбки взяли участь у різноманітних заходах – циклах  «Українська молодь читає”,  Всеукраїнському соціологічному дослідженні „Ставлення молоді до участі у волонтерській діяльності ”, соціологічному опитуванні «Краща книга 2015 року у молоді Херсонщини» та інших цікавих акціях.
    Наша молодь дуже допитлива, їй подобається все нове, цікаве, креативне, незвичне, тому працівники бібліотеки разом з активними відвідувачами підготували заходи інтерактивного характеру, залучили нові діалогові, ігрові та дискусійні форми.  Декілька оригінальних діалогових заходів проведено в парковій зоні біля районного палацу культури.  Молодь активно включилася у їх проведення  для однолітків - читачів та з метою залучення нових відвідувачів до бібліотеки. 

    В рамках акції „Українська молодь читає” проведені цікаві та захоплюючі заходи - Парад літературних героїв „Лёд тронулся, господа присяжные заседатели». Юнаки та дівчата влаштували оригінальне Бібліо - знайомство „Спитай у нас про бібліотеку…”.
  А в парковій зоні селища проведено для одинадцятикласників та з їхньою активною участю Книжкове дефілє „Весняний подих”. 


   Бібліотекарі сформували Книжковий кошик „Зверніть увагу”, який  своєю оригінальністю та різноманіттям дуже зацікавив користувачів. Кожного дня прийшлося формувати його заново, поповнювати новими й новими виданнями, виходячи з інтересів читачів.


    З метою популяризації читання в молодіжному середовищі в рамках «Тижня молодіжної книги» бібліотека провела бліц - опитування „Яку книгу ти хотів би прочитати ?”, а потім відбулося Бібліо - знайомство „Спитай у нас про бібліотеку”, в якому взяли участь учні 9 – 10 класів Каланчацьких ЗОШ № 1 та № 2.


      Серед старшокласників проведено соціологічне дослідження „Ставлення молоді до участі у волонтерській діяльності” та  соціологічне опитування „Краща книга 2015 року у молоді Херсонщини”, результати опрацьовуються.
    Один з Днів Тижня  молодіжної книги було присвячено питанням екології - День пам¢яті „Полин нашої пам¢яті” та  інформаційна бесіда „Живи, плането !”, до заходів оформлена книжкові виставки „Поглянь, Земля благає допомоги” та  „Не стихає Чорнобильський дзвін”. Молодь взяла участь в Годині виховання і права «Увійди в природу з чистим серцем !»


  В рамках засідання читацького клубу за інтересами «Старшокласник» проведено Екологічний десант „Ми вже посадили дерево.  А ти?”  

   Цікаві заходи відбулися й у відділі вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет. Знайомство з новими книжками сучасних українських авторів, яких ще немає у бібліотеці дуже зацікавили нашу молодь. Юні залюбки разом з бібліотекарем пірнули в захоплюючий світ сучасної української книги.

     Хоча за планом роботи Тиждень молодіжної книги закінчився, але  наша читацька молодь так захопилась, що на їхнє прохання, акції та дослідження тривають, тож Тиждень переходе в Місячник  і заходи в бібліотеці ще продовжаться.
 Ласкаво просимо до бібліотеки !  Заходьте !  У нас  дуже цікаво !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *