75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

28 листопада 2014 р.

Україна – держава єдина моя !

  
       Літературне об’єднання «Дивослово» - річниці Революції Гідності !
       Чергове засідання любителів та шанувальників літературного слова «Дивослово» під назвою «Україна - держава єдина моя !»  було присвячене першій річниці Євромайдану.
Сьогодні в літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної районної бібліотеки зібрались три покоління поціновувачів поетичного слова,  так було задумано, щоб надати можливість людям, різним за віком,  поглядами, життєвими позиціями дати детальніше зрозуміти,  осмислити, висловити свою думку та ставлення до тих буремних подій, які розпочалися на майдані Незалежності рівно рік тому. 
     До уваги учасників читацького літературного об’єднання «Дивослово» було запропоновано переглянути документальний фільм «Революція Гідності» і показано музичні кліпи на пісні народжені величними, й в той же час, трагічними подіями на Майдані «Брат на брата не здійме руку», «Горіла шина, палала…» та інші.
     Багато хто з членів клубу вже написали свої твори, присвячені Революції Гідності й залюбки поділились ними з одноклубниками.  Особливо сподобались присутнім вірші Анатолія Сагуняка, нашого місцевого  поета,  відомого  далеко за межами району й  Херсонщини, який стояв у джерел створення «Дивослова». Своїми поетичними образами він наблизив до сердець та душ присутніх на заході ті героїчні події, учасники зустрічі  повернулись на рік в минуле, заново пережили хвилюючі моменти Євромайдану.
    Галина Нігачова говорила про феномен Майдану, не тільки як творча особистість, а як історик, адже вона вже викладає історію в Каланчацькій ЗОШ № 2 не один десяток років.  Наші поети та письменники слухали Галину Дмитрівну затамувавши подих, багато чого  почули нового, цікавого, вражаючого… Вона наводила факти, цифри, висловлювання відомих людей та уривки з виступів учасників тих подій, з оптимізмом та вірою  розмірковувала про щасливе майбутнє нашої держави…






     Відвідала захід і молода поетеса  Юлія Шовкун, уродженка Каланчака, вона нині мешкає далеко від своєї малої батьківщині, але при нагоді приходить до бібліотеки і ділиться своїм новим творчим  доробком.
     Ведуча засідання, керівник літературного об’єднання «Дивослово», бібліотекар Ірина Добровольська, читала вірші Дмитра Павличка, Анастасії Дмитрук, присвячені подіям Революції Гідності і невідомих авторів, чиї вірші сміливо звучали зі сцени Майдану.






Присутні на заході також мали змогу та залюбки ознайомитися з незвичайною виставкою «Речі - свідки подій на Майдані», ці речі були надані нашими земляками, активними учасниками протестних акцій.
Ця виставка їх  вразила, що, навіть, в такому далекому  від Києва селищі Каланчак на Херсонщині є речові «свідки» тих подій.  Учасники заходу довго їх розглядали, мацали, брали до рук, висловлювали своє враження від побаченого…
    Засідання закінчилось на високій патріотичній ноті з поглядом та надією на якомога скоріший мир, на процвітання нашої єдиної незалежної  держави Україна. 


 Всі учасники об’єднання та гості розходились,  прощаючись патріотичними гаслами: «Слава Україні !» та «Героям слава !»



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *