75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

19 листопада 2014 р.

Правові знання - жителям громади !


       Тиждень права цікаво, змістовно, захоплююче, в той же час, по – діловому, пройшов бібліотеками Каланчацького району.
        В рамках Тижня просування  правових знань серед різних категорій та вікових груп жителів місцевих громад  бібліотеками системи проведено цикли різнопланових пізнавальних, ігрових, діалогових та дискусійних правових заходів, проведені інтернет – мандрівки, веб – екскурсії, правові ігри та лабіринти,  конкурси та  ділові ігри, прес – огляди, обговорення, зустрічі з працівниками районного управління юстиції та районного відділення кримінальної служби О.П.Яковлєвою та І.М,Рябовою.
      В літературно – мистецькому залі центральної районної бібліотеки оформлені постійно - діючі Інформ - виставка «Інформаційний простір» та «Юрист консультує», які постійно поповнюються новими матеріалами та документами.  Виставка документів від місцевих органів влади «Влада для громадян»  користується  великою увагою та попитом  користувачів, відвідувачів масових заходів та учасників читацьких клубів та об’єднань за інтересами.   В усіх бібліотеках – філіях системи оформлені виставки правової тематики «Вчити, знати, щоб не помилитись!», «Правовий порадник», «Поважаймо закони нашої країни», «Вивчати. Знати. Додержуватись», «Права людини починаються з прав дитини», а для учнів 1-9 класів оформлена виставка правової літератури "Дитино, знай свої права!".
     Центральна районна бібліотека влаштувала для  учнівської молоді цікаву інтернет мандрівку по «Конвенції ООН про права людини», юнаки та дівчата  здійснили подорож  статтями Конвенції ООН,  розглянуто 30 статей, майже кожна  обговорювалась,  старшокласники наводили приклади, цікаві випадки з життя, дискутували, відстоювали свої думки.
      У прес - огляді «У цілісності - наша сила» взяли активну участь люди старшого покоління – користувачі поважного віку, актив читацького об’єднання «Спілкуймось !», обговорювали, сперечались, наполягали на своєму баченні, прес – огляд поступово  перейшов в дискусію, адже обговорювалось дуже важливе питання і торкнулось  болючих подій на сході нашої країни.
    Цій темі була присвячена і правова та патріотична веб - екскурсія «Якщо не ти, то хто ?», проведена вже для юнаків та дівчат, приємно, що вона виявила патріотичність молодих людей, по закінченні заходу юнаки розходились з гучним зверненням до всіх присутніх  «Слава Україні!».
    Працівниками центральної районної бібліотеки  разом з представником Каланчацького районного управління юстиції  Оксаною Яковлєвою організовали виставку - роздум  «Держава, право і духовність  - як нерозривні поняття».  Присутні відвідувачі на той час в літературно – мистецькому залі за круглим столом активно та жваво обсудили становлення та розвиток України, як європейської держави. Вони провели аналогію минулого з сьогоденням, відзначили, що нині наш народ також відстоює свободу, національну ідею та захищає цілісність держави.
        Активно, як кажуть у народі, на одному диханні, пройшов Тиждень права в районній бібліотеці для дітей.
         Працівники  дитячої книгозбірні підготували низку цікавих ігрових та захоплюючих заходів правової тематики, під час яких діти ознайомились з своїми правами.  Незабутньою стала тематична правова зустріч учнів 9-Б класу Каланчацької ЗОШ №1 (класний керівник Г.В. Гречковська) з старшим лейтенантом слідчого відділу Каланчацького РВ УМВС Мегеря І. В. Діалогова бесіда – зустріч «Феміда попереджує…» залишила в пам’яті підлітків основні правила, про які завжди потрібно знати.
      А далі  читачі самі аналізували різні правові ситуації, до кожної підбираючи ту чи іншу статтю Конвенції прав дитини, відповідали на запитання літературно - правової вікторини «Чи знаєш ти свої права?». 
Для читачів молодшого шкільного віку було проведено «Казкову подорож в країну Права», правову абетку «Знай свої права, дитино». Бібліотекарі розповіли дітям про права і обов’язки, визначені Конвенцією про права дитини, навчали правильно реалізовувати їх у повсякденному житті.
     До уваги маленьких читачів в дитячій районній книгозбірні була представлена ілюстрована книжкова виставка «Я маю право».
В той час учні 4 класів побували у віртуальній мандрівці під назвою «Великі права малої дитини» з переглядом мультфільмів про права малечі. Підлітки – учні 8 класів  Каланчацької ЗОШ № 1 були запрошені на Юридичний аукціон «Я і мої права»,  клас поділився на команди і кожна виставляла свої рахунки за відповіді на різні правові запитання
        
Заходи виявились цікавими та  захоплюючими, учасники довго не хотіти розходитись по домівках...



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *