75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 травня 2014 р.

Політичним репресіям – НІ !

                    
      Політичні репресії - злочин,  якому немає прощення !
     День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день, відзначаємо у третю неділю  травня. Цьогоріч українці вшановували пам'ять політрепресованих  18 травня, долучились до цього і  бібліотеки Каланчацької централізованої бібліотечної системи.

Фізичне знищення власних громадян, світогляд яких відрізнявся від комуністичного, було розпочато відразу після більшовицького жовтневого перевороту 1917 р. Воно зачепило середовища видатних діячів і певні категорії населення та періодично сягало своїх піків. Нечуваних масштабів масові репресії досягли після штучного голодомору 1932-1933 років. Упродовж 1937-1938 років вони охопили всю країну. Тривали репресії і після Другої Світової війни, і за часів так званої побудови комуністичного суспільства…
     В центральній районній бібліотеці оформлено книжково - ілюстративну виставку «Злочин, якому немає прощення», для старшокласників проведено Годину вшанування  пам’яті жертв політрепресованих   «Минуле з гірким присмаком»  та   історичний урок «Повернення правди».       Відділ вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет створив список сайтів «Політичні репресії  - день Пам’яті», який розповсюдили в книгозбірнях системи та серед користувачів.
     Сільські та селищні бібліотеки – філії району зосередили увагу на донесенні правди про політичні репресії в країні через книжкові виставки, тематичні полиці та перегляди літератури та періодичних видань по темам «Трагічні сторінки історії», «Найдорожче у нас воля,  вони оплатили її життям», «Політичним репресіям – НІ!»,  які користуються великою увагою відвідувачів книгозбірень.  Ними  проведено і навчально-виховні заходи, присвячені трагічним подіям в Україні, вшануванню пам'яті загиблих у роки тоталітарного режиму. 

          Вшануймо пам’ять жертв політичних репресій  !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *