75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

8 травня 2014 р.

День Європи – символ спільних цінностей.


         День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах, спільної історії всіх націй та спільного мирного та  щасливого майбутнього нашого континенту.
      З  метою інформування  жителів нашої  громади з питань європейської інтеграції,  залучення учнівської молоді до активної творчої діяльності, виховання патріотизму, шанобливого ставлення до історії,  культури,  обрядів та традицій інших країн, популяризації європейської та української культурної спадщини, укріплення зв’язків між європейськими  народами  до  Дня Європи,  який   в Україні  на  загальнодержавному рівні відзначають  у  третю суботу травня,  в  2014 році  це 17 травня,  а на регіональному рівні святкування триватиме з травня по червень.   Каланчацька централізована бібліотечна система  підготувала  цикл  масових заходів під гаслом  “Усміхнись нам, Європо!”


       У дні  відзначення  Дня Європи  наші  відвідувачі мають нагоду долучитись до спільних цінностей, спільної історії всіх націй та народностей континенту, ознайомитись з звичаями, традиціями, обрядами та національними стравами різних європейських країн,  з   багатожанровою літературою  країн  Європи – пірнути в  невичерпне джерело  духовної культури континенту.


       В  книгозбірнях  системи  небагато  сучасних   книжок  з  цього питання,  але ми отримуємо  інформаційне видання  «Євробюлетень»  та черпаємо  необхідну інформацію  з  всесвітньої мережі інтернет,  завдяки  Грантам  Посольства США в Україні та Ради Міжнародних наукових досліджень та обмінів  (IREX)  по програмі «Бібліоміст», успішно співпрацюємо з цими міжнародними організаціями  вже майже  десять років поспіль.


        В  рамках відзначення  Дня Європи  в центральній районній книгозбірні оформлено книжкову виставку  «Багатолика Україна – багатоликий світ» та перегляд періодичних видань  «Євробюлетень», матеріали представлені на них  користуються неабияким попитом користувачів різних категорій та вікових груп.  В  бібліотеках – філіях  району оформлено  книжкові  виставки  "Україна -  Європейська держава",  «Україна крокує в майбутнє», «Стоп-факт  „Новини Євросоюзу”.  В бібліотеках проводяться круглі столи – обговорення з євроінтеграційної тематики  «Євроінтеграція:  плюси  та  мінуси».
На допомогу читачам підібрано матеріали та оформлено інформаційну довідку  «День Європи в Україні»,  відкрита рубрика в  систематичній картотеці статей з періодичних видань «Європа і Україна» та складено тематичний список сайтів  в світовій мережі інтернет «Європейський простір».


         Для старшокласників проведено урок – інформацію   „Європейський Союз в сучасному світі”,  бесіда – обговорення   „Що ви знаєте про Європейський  Союз?”  та  відеоогляд   „Європейський союз в контексті часу”, а  читачів юнацького віку та дорослих  зацікавив   пресс - огляд  „Євробюлетень – інформаційне видання: сучасне, цікаве, корисне”.  Відвідувачі  книгозбірні з задоволенням взяли участь в  проблемній бесіді  та  прослухали  бібліографічні огляди літератури та періодики  „Україна на шляху до Європи”,  «Європейські програми – можливості для України».
      Познайомитись ближче з Європою, її  країнами та народами, їх життєвими постулатами,  дізнатись, як наша рідна Україна крокує в Європу   -    запрошуємо до нашої книгозбірні  -  переглянути наші  виставки,  огляди, взяти участь в масових заходах по обговоренню цієї   важливої,  цікавої,  актуальної,  злободенної  теми  !                            Це дійсно цікаво !



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *