75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

24 жовтня 2013 р.

Через кінофільми - до книжок !


Дорослі читачі Каланчацької бібліотеки в своєму читальному залі дивляться фільми,  обговорюють та перечитують тексти цих творів…

Бібліотечний кіносалон – спільний проект Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Гончара, комунального підприємства «Кіновідеопрокат» -   в  Каланчацькій центральній районній бібліотеці.  Днями  бібліотека  надала можливість користувачам  своєї  книгозбірні - людям поважного віку, переглянути  чудовий фільм Дена Брауна «Код  Да  Винчи».
       У читальному залі тісно,  як кажуть в народі, "нема де яблуку  впасти",  більше 60 чоловік прийшло в бібліотеку … в  кіно !
Затамувавши  подих читачі дивились кінофільм, це в основному учасники читацького об’єднання  «Спілкуймось!», але були і користувачі, які почули з оголошення про демонстрацію фільму в бібліотеці з послідуючим обговоренням,  прийшли насолодитись кінострічкою та обмінятись враженнями…



Свого часу роман зчинив багато суперечок  навколо релігійних  тем,  розкритих у ньому. Це і  провокативна  інформація  про Чашу Христову і про роль Марії Магдалини в історії Християнства. У фільмі, як і у романі, поєднано детектив, трилер та елемент таємниці. Наші глядачі по – різному сприйняли  цей фільм.   Декому  він не сподобався,  інші  сприйняли його як детектив, деякі милувались грою акторів,  але більшості присутніх фільм дуже сподобався, вони в захваті від картини, вони знайшли, відкрили для себе творчість талановитого автора стрічки.  Після вступного слова Валентини Кучерової про фільм, режисуру, постановку, гру акторів,  свою думку висловила Ірина Добровольська, вона сказала, що режисер  Рон Ховард  подає  матеріал стисло, красиво,  в таємничій аурі – це заперечувати не можна, але  як на її думку, фільм втратив ту напругу, яка була в книзі. Він видався їй  дещо поверхневим в порівнянні  з  першоджерелом.  Сценаристи примудрилися позбавити фільм філософічності, тобто того, чим їй цікава книга. Справжньою окрасою фільму стала  для неї акторська гра  Жана Рено в ролі поліцейського, Ієна Маккена в ролі Лі Тіббенга. А ось від  Оскароносного Тома Хенкса в ролі Роберта Хенгдона, вона очікувала чогось глибшого та цікавішого.
А Валентина Ракова  висловилась дещо по-іншому,   для неї перегляд цього  фільму потребує обізнаності в релігії. Вона пізнає  нові факти, намагаючись докопатися до істини.
Подружжя Іванових -  Надія Павлівна та Володимир Володимирович, які з великим задоволенням вже вчетверте  переглянули фільм «Код Да Вінчі», залишились дуже вдячними за можливість переглянути улюблений фільм.  Виступили інші читачі з своїми поглядами, баченням, сприйняттям кінострічки …
Учасниці читацького об’єднання «Спілкуймось!» Валентина Данько та Любов Радіонова щиро дякували бібліотеці за змогу подивитись цей чудовий фільм в колі наших одноклубників та обговори його.

До обговорення в читальному залі бібліотеки була оформлена виставка однієї книжки "Ден Браун та його  «Код  да  Винчи», яка дуже зацікавила присутніх.

Бібліотекар центральної районної  книгозбірні Валентина Кучерова підвела підсумки обговорення фільму та участь в  регіональному проекті «Бібліотечний  кіносалон», зокрема вона сказала, що, вони разом співпереживали героям, слідкували за ходом подій…                                                          Це велике задоволення – дивитись фільми разом, в дружньому бібліотечному колі !

А директор  бібліотечної системи Надія Федкевич підвела підсумки проведення в районі  регіонального соціального проекту  «Бібліотечний кіносалон».  Проект  сприяв залученню до читання засобами кіно в інтересах культурного та духовного розвитку населення  Херсонщини й успішно справився з цією задачею.  

                           Щиро дякуємо організаторам проекту !!!



1 коментар:

  1. Цікавий проект, дуже актуальний в наш час. Гарна можливість залучити користувачів до бібліотеки. На думку спадає паралель з колишніми читацькими конференціями. Нове - це добре забуте старе.

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *