75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 червня 2013 р.

Завтра – читачі, а сьогодні – просто гості !


Майбутніх  читачів радо зустрічає центральна районна бібліотека !  

 Літні канікули школярів у розпалі.  Наша районна бібліотека для дітей  щодня проводить безліч  забав, ігор, конкурсів, вікторин інших заходів для юних читачів – учасників дитячих оздоровчих  таборів Каланчацьких ЗОШ № 1, № 2, та № 3,  але дітлахи з школи  № 3  забажали  відвідати ще й  центральну районну бібліотеку – відчути себе 
дорослими користувачами хоча б на деякий час і ось днями разом з  вихователями  завітали  до   бібліотеки  для дорослих.

Їх радо зустріли працівники центральної книгозбірні, влаштували їм екскурсію по відділах бібліотеці.  Бібліотекар Наталя Яковлєва  цікаво та доступно ознайомила дітей з  функціями читального залу та абонементу, правилами запису до бібліотеки, розповіла про книжкове багатство,  провела  гру - привітання та цікаву вікторину про першу книжку, про  розміщення  книжок на полицях та стелажах, про бібліотеку та професію бібліотекаря,  разом пригадали прислів’я та приказки, правила поводження з книжкою. 

    Далі Наталя Василівна провела  для учнів аукціон загадок «Книжковий герой».  І виявилось, дійсно,  учні багато читають, знають  дуже багато  дитячих казок і пам’ятають їх героїв, залюбки  діляться прочитаним.   А завідуюча відділом обслуговування Олена Гриценко провела дуже цікаву гру на вирізання іграшок з паперу без попередніх малюнків, контурів, ескізів.  Олена Олександрівна так захопила дітлахів, стільки разом виготовили іграшок, що влаштували виставку.

 Потім бібліотекар  Наталя Яковлєва запросила дітей відвідати музейну експозицію розвитку бібліотечної справи в районі, яка має вже 100-літню історію. Розповіла про першу бібліотеку  –  хату – читальню, етапи становлення, цікаві експонати:  ротатор, гасову лампу, чорнильницю, програвач з пластинками, друкарську машинку, рахівницю, найбільшу та найменшу книжку, саму стару книжку та фотографії читачів минулого століття тощо.   Діти, затамувавши подих, слухали цікаву розповідь бібліотекаря – наче поринули в далеке минуле, цікаву історію свого рідного селища…    Далі шлях юних проліг до інтернет – центру. Бібліотекарі Ольга Гавран  та Наталія Хребір ознайомили учнів  з дитячими сайтами,  діти разом з бібліотекарями складали пазли  з улюбленими казковими героями.  Для юних  був проведений "Конкурс кмітливих",  де діти відповідали на поставлені запитання  про  інтернет, для них була проведена 
фізкультхвилинка, яка пройшла весело та  цікаво, діти з задоволенням виконували всі вправи,а ще дуже цікаво пройшов «Конкурс юних художників». 


                                                                                                
Діти залишились дуже задоволеними, повними цікавих вражень  та очікувань стати відвідувачем центральної районної бібліотеки.
                    До скорої зустрічі,  дорогі  юні  читачі  !



2 коментарі:

  1. Дуже сподобались фото з Вашого заходу. Досить цікаво, що самій захотілось до вашої бібліотеки га екскурсію.

    P.S.Приєднуйтесь до читачів мого блогу "Я-бібліотекарка!" http://gremyachebibl.blogspot.com/ Буду рада спілкуванню!

    ВідповістиВидалити
  2. Ласкаво просимо ! Ми відкриті до спілкування і завжди раді гостям !

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *