75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

8 травня 2013 р.

Бібліотекарі вивчають інновації



«Нові можливості та інноваційні підходи в бібліотечно-інформаційному обслуговуванні користувачів» - тема чергового семінару – тренінгу працівників сільських та  селищних бібліотек – філій району.

Відкрила семінар директор бібліотечної системи Надія  Федкевич, вона проінформувала  про сучасні  вимоги, що стоять перед книгозбірнями  району,  поставила конкретні  задачі, привернула увагу  до  участі в нових інноваційних акціях,  в Всеукраїнських та обласних  конкурсах та участь  всіх бібліотек системи  в районному конкурсі на кращу сільську та селищну бібліотеку.

 Методист бібліотечної системи 
Валентина Бабічева  підготувала
 колегам методичні рекомендації, заходи, поради,   віддрукувала 
оголошення - запрошення для  відвідувачів сільських філій  щодо  участі в конкурсах та акціях, відповіла на численні питання,  дала вичерпні роз’яснення.  Семінар – навчання проходився  в інтернет – центрі центральної районної бібліотеки,  тут же відбулась дуже цікава  та корисна Ckype - конференція  з заступником директора Херсонської обласної бібліотеки для дітей Наталією Поповою. Затаївши дихання  слухали колеги рекомендації Наталії Федорівни, яка  виступила з консультацією «Нові форми роботи з читачами», вона продемонструвала цікаві презентації, відповіла  на запитання. Сільські бібліотекарі вчились, як можна на відстані вільно спілкуватись, вчитись, завдяки сучасному мультимедійному обладнанню, яке виграла центральна районна бібліотека  за  проектом «Бібліотека звітує перед громадою» по програмі «Бібліоміст» Ради Міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).
У відповідності до плану проведення семінару завідуюча відділом обслуговування центральної книгозбірні Олена Гриценко  надала корисні поради колегам по темі «Створюємо стиль своєї бібліотеки», використавши матеріали, одержані підчас навчання в Регіональному тренінговому центрі  по темі «Дизайн бібліотеки: пошук свого образу» в рамках реалізації проекту  «Бібліо-кліпарту  «Вчимося створювати гармонію та успіх» конкурсу «Навчально-інноваційна  бібліотека» за програмою «Бібліоміст», яке проводила Вінницька обласна універсальна бібліотека ім. А.К. Тімірязєва. 
Дуже цікавим був виступ колеги з Новопавлівської сільської філії Лариси Шаваровської «Територія розвитку: школа комунікації» - програма Центра гуманістичних технологій АХАЛАР”, яка поділилась враженнями від поїздки – навчання, адже одержала перемогу, пройшла  курс навчання, отримала Сертифікат, пише проект в рамках цієї програми та залишається під великим враженням після поїздки.

Завершило семінар анкетування, в якому бібліотекарям запропонували оцінити 
зміст та форми проведення  навчання (зауваження, поради, пропозиції, поставити оцінки в

 5-бальній системі), визначитись з темою наступного заняття,  базою для його проведення  та отримали домашнє завдання – презентувати один з кращих або найбільш вдалий бібліотечний захід  «А у нас в бібліотеці».
 Після семінару всі його учасники   залюбки відвідали виставку – презентацію                                                народної умілиці – майстрині  вишивки, квілінгу та декупажу Анастасії Желамської, були вражені  неабияким талантом молодої майстрині, написали теплі та зворушливі відгуки.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *