75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

24 травня 2012 р.

Ювілей храму та душі


           Бібліотека – мудрість книг і    
                     щедрість серця  ! 

         Є дати та події в історії нашого району, які є визначними. До таких дат можна сміливо віднести 100-річчя Каланчацької бібліотеки.
        Ювілей - добра нагода, щоб підвести підсумки минулого, дати оцінку сьогодення і поринути в майбутнє.
       Каланчацька районна бібліотека завжди займала почесне місце у культурному та духовному розвитку нашого селища та району. Її історія бере свій початок ще з XX століття, а саме з 1912 року, саме тоді з’явились перші відомості про невеличку бібліотеку в селі Каланчак з книжковим фондом до п’яти тисяч примірників. Її історія насичена цікавими сторінками. Це був перший заклад культури на Каланчацькій землі. Своєю появою вона зобов’язана прогресивній інтелігенції села. Велику роль вона відіграла в подоланні неграмотності …
        Відтоді промайнуло 100 довгих років. За цей час бібліотека трансформувалася у сучасний інформаційний центр громади, обладнаний новітніми комп’ютерними системами та підключеними до всесвітньої мережі Інтернет. На сьогодні бібліотечний фонд налічує майже 200 тисяч примірників, серед яких є чимало рідкісних, старовинних та дорогоцінних книг, цікавих подарунків з автографами, підшивки періодичних видань, зокрема районної газети «Слава праці» з 1967 року…

     … Сьогодні своє 100-річчя бібліотека відзначає в одному з кращих будинків Каланчака – районному палаці культури. Гарна алея в центрі селища Каланчак веде до зібрання мудрості і щедрості, де на першому поверсі розмістилась центральна книгозбірня району, з читальним залом та абонементом, книжковим районним книгосховищем та інтернет – центром, методичним відділом для всіх бібліотек району та відділом мистецтв, музейною експозицією розвитку бібліотечної справи в районі та багато чисельними читацькими об’єднаннями та клубами за інтересами …

       Та бібліотека не лише видає книги чи періодичні видання, надає довідки та інформації з будь-якої галузі знань, задовольняє найвимогливіші запити постійних користувачів та відвідувачів книгозбірні. Вагомий та багатосторонній її внесок у створенні умов для розвитку інтересів, пошуку друзів, на допомогу освіті та вихованню, вирішенню багатьох довідкових, правових, соціальних, юридичних та комерційних питань жителів громади.

      Нині бібліотека - одна з провідних освітніх, інформаційних і культурно-просвітницьких установ не тільки району, області, а й країни. Участь в Всеукраїнських та Міжнародних акціях, проектах та конкурсах принесла їй світове визнання. Для жителів району та області це і депозитарій краєзнавчих матеріалів, методичний та координаційний центр для всіх бібліотек, центр одержання інформації, цікавого спілкування та змістовного дозвілля. 
             Каланчацька бібліотека заслужено визнана бібліотекою державного значення !
                В рамках святкування 100-річчя бібліотека
           запрошуємо на заходи «Ювілей храму та душі»:

- Цикл книжкових виставок „Каланчацька бібліотека: історія, сьогодення, погляд в майбутнє”;
- Святковий Кінозал «Наші улюблені кінофільми» та «Наші презентації»;
- Читацька конференція «Каланчацька бібліотека з погляду історії»
                                                                                                                 28 вересня об 11 годині;
- Театралізоване свято „Каланчацькій бібліотеці – 100 років: історія успіху».
                                                                                                                 28 вересня о 14 годині ;
- Районний конкурс на кращий віршований або прозовий твір про бібліотеку, книгу та бібліотекарів. (Вік учасників не обмежений, умови участі в бібліотеці, переможці будуть нагороджені дипломати та подарунками)
                                                                                       Протягом травня – вересня 2012 року;
- Районний конкурс читацьких об’єднань та клубів за інтересами «Місце зустрічі – бібліотека» (Перший етап обласного конкурсу)
                                                                                                            21 червня  о 10.00 годині;
     Крім того бібліотека планує видати друковані матеріали про бібліотеку: буклети - путівники, календарі, книжкові закладки, нанести логотип бібліотеки на ручки, пакети, створити відеофільм «Наша бібліотека», підготувати фотоматеріали про бібліотекута інші цікавинки. 
      Родзинкою свята буде презентація Літопису Каланчацької бібліотеки за 100-річчя !
     Протягом року планується широке висвітлення роботи бібліотеки, її історії, традиції, новації та перспективи розвитку, проведення урочистостей на сторінках обласних ЗМІ, в районній газеті «Слава праці» та у всесвітній мережі інтернет на наших бібліотечних блогах та соціальних мережах.

                      Шановні жителі та гості району, читачі та друзі бібліотеки !                                 Запрошуємо Вас взяти активну участь в районних конкурсах  та святкуванні славного ювілею !  Вас чекає світ книги, кіно та інформації  –   безмежний та цікавий !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *