75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

30 січня 2012 р.

Шкідливим звичкам – Ні !

„Старшокласник” інформує, застерігає, попереджає !

Днями у читальному залі центральної бібліотеки відбулося чергове засідання бібліотечного клубу «Старшокласник». Захід під назвою «Чи вмієш ти сказати «Ні!» шкідливим звичкам?» мав на меті інформувати підлітків про помилкове «задоволення» від вживання тютюну, алкоголю, наркотичних речовин і непоправні наслідки їх використання. Ми довели на конкретних прикладах небезпеку їх вживання.



Метою цього засідання було підвищення інформаційної культури та розширення кругозору учнів, формування негативного ставлення підростаючого покоління до шкідливих, згубних звичок, виховання відповідальності за своє життя, здоров'я та непоправний біль втрат, яку несуть ці страшні звички для рідних та близьких з їх оточення.


Захід було проведено у формі рольової гри – суду над згубними звичками. «Актори» - учасники клубу «Старшокласник» та бібліотекарі центральної бібліотеки майстерно, майже професійно справились зі своїми ролями. Суворого, але справедливого суддю зіграв Стапінський Вадим, учень 10-Б класу. Ястреб Аня, учениця 9-А класу, мала роль адвоката, а свідками обвинувачення були Сізова Іра, Стадніченко Іван та Маргарита Молдован. Принциповий, безкомпромісний «прокурор» - завідуюча відділом обслуговування центральної районної бібліотеки Олена Гриценко. Під час «судового засідання» глядачі переглянули презентацію та відеофільми про біологічну та соціальну небезпеку вживання алкоголю, тютюну, наркотиків. Деякі епізоди чіпали за живе, лякали страхіттям наслідків, відсутності перспективи нормального життя підлітків та молоді, ставили перед вибором: жити, творити, кохати чи залишитись без майбутнього, пірнути в безодню … Цей перегляд не залишив байдужим нікого з присутніх в нашому залі. З деяких епізодів, навіть, волосся здіймалося дибом та на очі наверталися сльози…


Матеріали, відеофільми до проведення засідань клубу «Старшокласник» використовуємо з всесвітньої мережі інтернет завдяки співпраці з Радою Міжнародних наукових досліджень та винаходів (IREX) по програмі «Бібліоміст», за якою працюють бібліотеки нашої системи. При проведені заходу було також використано нове сучасне мультимедійне обладнання, яке одержала центральна бібліотека по Гранту Лідера бібліотечної Справи України Надії Федкевич за проектом «Бібліотека звітує перед громадою».

Велику допомогу в організації та проведенню заходу надали вчителі, класні керівники загально-освітньої школи № 1, з якою централізована бібліотечна система успішно та плідно співпрацює вже багато років поспіль, Наумова Ніна Леонідівна, Бучевська Людмила Миколаївна, Жук Людмила Борисівна та інші, які радо відвідують бібліотеку.
Психолог Людмила Миколаївна Бучевська перед проведенням імпровізованого «Суду» провела цікавий моніторинг по вивченню відношення старшокласників до вживання тютюну, алкоголю та наркотиків, матеріали якого були широко використані при проведенні заходу.


«Суд» відбувся, винні в скоєнні злочинів проти молоді були «засуджені та покарані». Присутні старшокласники зробили для себе відповідні висновки, й надіємось, поділяться ними з друзями та знайомими. Думаємо, що такі заходи несуть велику виховну силу, велику користь підростаючому поколінню в формуванні їх світогляду, вибору життєвого шляху, стійкості не піддаватись спокусам та псувати своє життя.
Керівник бібліотечного клубу "Старшокласник" бібліотекар Ольга Качур.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *