75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

12 травня 2010 р.

День пам׳яті.


Кожен рік віддаляє нас від тієї незабутньої і великої переможної весни 1945 року. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від фашистської навали.

Ідуть роки, але війна не забувається. Знову й знову озивається вона у свідомості поколінь, тривожить уяву, змушує замислитись над трагедією і подвигом нашого народу.

До 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні центральна районна бібліотека провела День пам’яті «День цей спогадом збережи». До уваги відвідувачів запропоновано огляд літератури «Згадаємо далеку ту війну», з якого читачі дізнались про нові надходження літератури та художні твори відомих письменників про Велику Вітчизняну. Це трилогія О.Гончара «Прапороносці», роман П.Загребельного «Дума про невмирущого», кіноповість О. Довженка «Україна в огні» та багато інших.

В читальному залі районної бібліотеки можна переглянути книжково-ілюстративну виставку «Ми нащадки Перемоги » та фоторепортаж «В об’єктиві – війна».

Останнім акордом Дня пам’яті став літературно-музичний вечір «Пам’ятайте, друзі, цих людей довіку», на який були запрошені учні старших класів Каланчацької ЗОШ №2, вчителі, працююча молодь та вокальний дует Білобров Олександр, Віктор Дикий в музичному супроводі Вадима Куршпіля. Почесними гостями були: ветеран війни, учасниця бойових дій Голощепова Інна Олексіївна та жінка, яка, разом з іншими, винесла на своїх плечах нестатки воєнного часу, відбудову міст і сіл, голод 47-го – Копаненко Євдокія Григорівна. Багато лиха випало на їх долю, та вони вистояли і прожили гідне життя. В цілковитій тиші, затамувавши подих слухали присутні спогади гостей. Нікого не залишили байдужим розповідь Інни Олексіївни про бойову юність у складі І-го Білоруського фронту, а Євдокія Григорівна пригадала як у 5-річному віці залишилась сиротою…

Ми дуже дякуємо Інні Олексіївні та Євдокії Григорівні що вони відгукнулись на наше запрошення і прийшли на зустріч. Ми не повинні забути про подвиг наших батьків та дідів, всього нашого народу.

Мало залишилось ветеранів війни, та кожен з них заслуговує теплих слів вдячності нащадків.




Згадаємо всіх поіменно

Серцем згадаєм своїм

Це потрібно не мертвим,

Це потрібно живим.

Бібліограф ЦБС Молдован М. М.

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *